MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

TRİGLİSERİDİN BİTKİSEL TEDAVİSİ

- Mart 31, 2019
snpsr


Trigliserid; bitkisel ve hayvansal yağların ana bileşenidir. Yağ ve yağ içeren tereyağ, margarin, mısır özü ve canola yağı tamamıyla trigliserid formatındadır. Kişi yağlı yiyorsa ve alkolü fazla miktarda tüketiyorsa trigliseridin yüksek çıkma olasılığı çok yüksektir.

Trigliserid yüksekliği, kolesterolden farklı olarak yediğimiz et ve yağdan ziyade şeker, patates, pirinç, nişasta, un gibi yiyeceklere, yani karbonhidrat grubuna bağlıdır. Trigliserid seviyesindeki yükseklik, eğer genetik değil ise, iyi bir diyetle, birkaç günde normale dönebilir. Trigliserid seviyesini ölçtürürken bir gece önce alkol almamış, ağır yemek ve tatlı yememiş olmak gerekir.

Çok fazla doymuş yağ, karaciğer tarafından kollestrol oluşturur ve kandaki  kolestrol seviyesini yükselir. Üzerine çok fazla kalori alındığında  ve alkol alındığında ise, karaciğer bunu trigliseride dönüştürür ve kandaki trigliserid seviyesini yükselttir.

Normal trigliserid seviyesi 150 mgr/dl. dır. 200 mgr/dl. üzerindeki kişilerin damar tıkanıklığına bağlı felç geçirme riski % 30 artar.

Trigliseridin Nedenleri
-Virüsler, bakteriler, parazitler gibi bağırsak enfeksiyonlarına sebep olan mikroplar,
-Süt ve süt ürünlerin gibi gıdalara tahammülsüzlük,
-Müshil ilacı kullanımı,
-Bazı ilaçlara bağlı yan etkiler,
-Gıda zehirlenmesi,
-Diş çıkarma,
-Bazı gıdalara karşı hassasiyet (alerji),
-Gereğinden fazla meyve ve meyve suyu (özellikle elma ve üzüm) tüketimi ve diğer ishal yapıcı gıdalar,
-Antibiyotik tedavisi,
-Üst/alt solunum yolu enfeksiyonları,
-Doğuştan metabolik hastalıklar.

Trigliseridin Nedenleri
-Hamilelik dönemi
-Alkol tüketimi
-Öğün atlamak
-Öğünlerde çok yemek yemek
-Gece geç yemek yemek
-Kalıtımsal



Trigliseridin Belirtileri
Ufak miktarlarda trigliserid yüksekliği genellikle belirti vermez. Kandaki trigliserid miktarının 500 mg/dl üzerinde olması halinde vücudunuzda aşağıda yer alan semptomlar görülebilir:
-Dirseklerde nodül
-Pankreas iltihabı
-Baş ağrısı

Yüksek Trigliserid Nasıl Düşürülür?
1.  Egzersiz yapın
Günde yarım saat yürüyüş yaparak trigliserid değerlerinizi normale çekebilirsiniz. Egzersiz yapmak kilonuzu da dengede tutacağı için trigliserid yükselmesinin önüne geçecek bir etken olacaktır.

2.  Fazla kilolarınızdan kurtulun
Trigliserid yüksekliği sebepleri arasında fazla kilo alımı da yer alır. Doktorunuz ile görüşerek uygun bir diyet programı hazırlamasını isteyebilir, kilo verebilirsiniz. Kilo vererek trigliserid değerlerinizi düşürmeye yardımcı olabilirsiniz.

3.  Lifli gıdalar tercih edin
Sindirim sistemi üzerindeki faydaları bilinen lifli gıdaların diğer bir faydası  ise trigliserid değerlerini düşürmesidir. Tüketebileceğiniz lifli gıdalar arasında muz, kayısı, elma gibi meyveler; bezelye, soya fasulyesi,mercimek gibi bakliyat ürünleri yer alır. 

4.  İlaç kullanımı yapın
Doktorunuz önerileri ve onayı doğrultusunda fibrat, niasin, statin gibi trigliseridin düşmesine yardımcı olan ilaçlar kullanabilirsiniz. 

5.  Omega-3 yağı tercih edin
Vücut için en faydalı yağ türlerinden birisi olan Omega-3 yağı, trigliserid değerlerinin düşmesine yardımcı olan önemli bir maddedir. Somon,ringa balığı, sardalya gibi bol miktarda Omega-3 yağı içeren ürünleri haftada 2 kere tüketerek vücudunuzun ihtiyacı olduğu kadar Omega-3 yapı depolayabilirsiniz.

6.  Rafine karbonhidratlardan uzak durun
Vücutta insülin yüksekliğine neden olan rafine edilmiş ürünler trigliserid yüksekliğine de  sebep olan etkenler arasında yer almaktadır. Günlük hayatınızdan bu ürünleri çıkararak trigliserid değerlerini normal seviyelere düşürebilirsiniz.


Uyarılar !


-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin. (Tedavi için tıklayın.)

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.


 Trigliseridin Sarı Kantaronla Tedavisi

-Tedavinizde mümkünse ev yapımı olan sarı kantaron yağlarını tercih edin. 

-Kilosu 65 kg altında olanlar için: Kilosu 65 kg altında olanlar için: Tedavi için günde iki kez (sabah-akşam) aç karnına birer çay kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 150 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır.

-Ya da bir çay kaşığı sarı kantaronu 10 dakika demledikten sonra günde iki kere aç karnına için. Sonraki yarım saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 50 gram sarı kantaron otu yeterli olacaktır.  (Çayın yapılışı aşağıda resimli olarak gösterilmiştir.)

-Kilosu 65 kg üstünde olanlar için: Kilosu 65 kg üstünde olanlar için: Tedavi için günde iki kez (sabah-akşam) aç karnına birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 300 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır.

-Ya da iki çay kaşığı sarı kantaronu 10 dakika demledikten sonra günde iki kere aç karnına için. Sonraki yarım saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 100 gram sarı kantaron otu yeterli olacaktır. (Çayın yapılışı aşağıda resimli olarak gösterilmiştir.)

-Tedavinizi iyileşene kadar 4 hafta devam ettirin.

-Ya da bir kesme şekerin yarısı kadar zencefeli kaynayan suya atın ve 5 dakika kaynatın. Sabah akşam aç-tok fark etmez, bir çay bardağı için.

-Trigliserid, çabuk inip çıkabilen kan yağlarıdır. Beslenmenize dikkat edin ve günlük yürüyüşlerinizi yapın.           

-Özellikle zencefil çayını haftada birkaç kez tüketerek ömür boyu trigliseridinizi kontrol altına alabilirsiniz. Eğer sürekli ilaç kullanıyorsanız zencefil yararlı olmayabilir.








Sarı Kantaron Çayının Yapılışı


1- Çaydanlığa bir bardak su koyun.

2- Su kaynadıktan sonra ocağın altını söndürün.



3- Kilonuza uygun olarak bir ya da iki çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaronu demliğe atın. (65 kg altı için 1 çay kaşığı, 65 kg üstü için 2 çay kaşığı)

 

4- Sarı kantaronu normal çay gibi yaklaşık 10 dakika kadar demleyin ve için.



 Sarı Kantaron Yağı Neden Ev Yapımı Olmalı?

Ev yapımı olanlar 3-4 ayda olurken ve belli bir mayalanma sürecinden geçerken fabrikasyon olanlar kısa sürede üretilmektedirler.  Doğal olarak fabrikasyon olanlar belki yeni başlamış bir hastalığı tedavi ederken, kronikleşmiş olan aynı hastalığı tedavi edemeyebilirler.





Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın