MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

SEDEFİN BİTKİSEL TEDAVİSİ

- Haziran 24, 2019
snpsr

sedef hastalığı

Sedef de egzama gibi hem sağlığımızı hem de sosyal hayatımızı olumsuz yönde etkileyen önemli bir hastalıktır. Kalıtsal bir hastalık olduğu düşünülmektedir. 



Sedef hastalığı ölü cilt hücrelerinin cilt yüzeyinde hızlı bir şekilde birikmesiyle ortaya çıkan bir cilt hastalığıdır.Cilt hücreleri cildin derinliklerinde oluşur. Bu hücreler kademeli olarak cildin yüzeyine doğru ilerleyerek burada ölürler. Ardından bu ölü cilt hücreleri dökülerek vücudumuzu terk ederler. Bu durum normal bir işleyiştir. Çünkü daha derin katmanlarda üretilen yeni cilt hücrelerine böylece yer açılmış olur.

Cilt hücrelerinin oluşumu ve dökülmesi yaklaşık 28 gün sürer. Uzmanlara göre, biz insanlar saatte yaklaşık olarak 30.000 ila 40.000 ölü cilt hücresi dökeriz. Ancak sedef hastalarında bu süreç normalden 10 kat daha fazladır.  Sağlıklı bir cilt 28 günde bir kendini yenilerken, sedef hastalarında günde birkaç defa yeniler. Bunun sonucunda sedef hastalığının tipik görünümü olan sedef rengi kabuklanma ve pullanma oluşur.


Sedef hastalığı çoğunlukla 20-50 yaş arasındaki kişilerde görülür. Çocuklarda, bebeklerde ve yaşlılarda da ender olarak ortaya çıkabilir.


Sedef Hastalığının Belirtileri
-Bu hastalığın belirtileri; kişiden kişiye ve hastalığın çeşidine göre değişebilir.

-Hastalığın görüldüğü bölgeler; vücuttaki küçük alanlar olabileceği gibi yamalar, kepek ve pullar; tüm deriye de yayılabilir. Yamalar, kaşıntıya ve ağrıya neden olabilir.

-Kırmızımsı, deriden hafifçe kalkmış, iltihaplı cilt leke ve yamaları oluşur.

-Kırmızı lekeler üzerinde beyazımsı gümüş renkli plak ve pullanmalar olur.

-Yamaların etrafında çatlamış ve kanlanmış kuru bir cilt oluşur.

-Yamaların etrafında kaşınma ve yanma hissi oluşur.
-Eklemlerde ağrı ve acı olur.

-Vücudun herhangi bir yerinde belirebilecek olan yamalara genellikle dizlerde, dirseklerde, bacaklarda, kafa derisinde, avuç içlerinde, bel çevresinde ve ayak tabanlarında rastlanır. Bu yamalar bazen el ve ayak tırnaklarında, ağız içinde ve genital bölgede de belirebilir.

Hastalık belirli bir süre için kötüleşebilir ardından iyileşme devresine girer.
Sedef bulaşıcı bir hastalık değildir.


Sedef Hastalığının  Çeşitleri

Plak tipi





En yaygın görülen sedef hastalığı türüdür. Özelliği kabarık, iltihaplı, beyaz sedefli pullarla kaplı kırmızı lezyonlardır. Genelde dirseklerde, dizlerde, kafa derisinde ve belde görülür. Sedef hastalarının yaklaşık %80’inde bu tür görülmektedir.



Gutat




Gutat sedef hastalığı çoğunlukla çocuklukta ya da genç yetişkinlik döneminde başlar.  Göğüs, kol ve bacak derisinde küçük, kırmızı, ayrı ayrı lekeler şeklinde görülür. Bu lekeler genelde plak tipi lezyonlar kadar kalın değildir.





Inverse





Koltuk altlarında, kasıklarda, meme altlarında ve cinsel organlarla kalçalardaki diğer deri kıvrımlarında görülür. Bu tür sedef düzgün ve parlak, kırmızı renkte lezyonlar şeklinde ortaya çıkar.


Püstüler




Özellikle yetişkinlerde görülen püstüler sedef hastalığında kızarık deriyle çevrelenen beyaz,  içi iltihaplı olmayan sıvıyla dolu beyaz baloncuklar görülür.  Bu baloncuklar el ve ayaklar gibi vücudun belirli bölgelerinde toplanmakta, ya da vücudun büyük bölümünü kaplamaktadır.



Eritrodermik:



Sedef hastalığının vücut yüzeyinin büyük bölümünü kaplayan özellikle iltihaplı bir türüdür. Dönemsel, yaygın, kaşıntılı deri kızarıklığı ve yaygın döküntülü pullanma ile nitelenir.


Referanslar:
1- Psoriasis Speaks; Psoriasis Types and Pictures: https://www.psoriasis.com/psoriasis-types-pictures 

2- https://sedefleyasam.com/sedef-hastaligi-cesitleri

UYARI!

-Bu kür 18 yaşından büyük yetişkinler içindir.

-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız bu kürü o zaman uygulayın.

-Özellikle "%100 Etkili Kür" olarak belirtilen tedavilerde kurallara uymanız şartıyla sağlığınıza tamamen kavuşmanız mümkündür.





 Yetişkinlerde Sedefin  Sarı Kantaronla Tedavisi 

         

I. Sarı Kantaronun Sedef Hastalığına Etkisi:

1. Maalesef ki sarı kantaron yağının bazı sedef türlerine hiç faydası olmuyor. 

2. Sarı kantaron yağı bazı sedef türlerinde hastalığı geriletiyor ama tam bir iyileşme sağlamıyor. Ancak sedef, sarı kantaronla büyük ölçüde kontrol altında tutulabiliyor. 

3. Sarı kantaron yağı az da olsa bazı hastalarda tam bir iyileşme sağlıyor. Bu yüzden denemeye değer. Zaten ilk on günde gerileme başladıysa sedefi tedavi etmeye başlamış demektir. Eğer bu süre içinde herhangi bir iyileşme başlamadıysa tedaviyi devam ettirmenize gerek yoktur.


II. Sarı Kantaronla Sedefin Tedavisi:

1. Tedavinizde mümkünse ev yapımı olan sarı kantaron yağlarını tercih edin.Sarı kantaronu plastik ya da metal bir kabın içine koymayın. Yağın etkisini azaltır. Cam ya da porselen kaba koyun. 

2. Tedavi için günde iki kez (sabah-akşam) aç karnına eğer kilonuz 65 kg altındaysa birer çay kaşığı, 65 kg üstündeyse birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için ve günde iki kez yedirerek sedefli bölgeye sürün. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 350-700 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır.

3.
 Tedavinizi iyileşene kadar devam ettirin. (4-5 hafta)



DİKKAT !


Tedavinizin Başarılı Olabilmesi İçin Aşağıdaki Kuralları Mutlaka Okuyun Ve Uygulayın. 

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin (Tedavi için tıklayın)

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.

-Tedavinizi geciktirecek ya da engelleyecek her türlü şeyden uzak durun. (Yoğun stres, sigara, alkol tüketimi vb…)

-Yan etki olarak baş ya da göğüs bölgesinde sivilcelenme yapabilir.   





Sarı Kantaron Yağı Neden Ev Yapımı Olmalı?


Ev yapımı olanlar 3-4 ayda olurken ve belli bir mayalanma sürecinden geçerken fabrikasyon olanlar kısa sürede üretilmektedirler.  Doğal olarak fabrikasyon olanlar belki yeni başlamış bir hastalığı tedavi ederken, kronikleşmiş olan aynı hastalığı tedavi edemeyebilirler.










Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın