MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

KARACİĞER YAĞLANMASININ BİTKİSEL TEDAVİSİ

- Ağustos 26, 2019
snpsr

Karaciğer Yağlanmasının Nedenleri
-Şeker ve yağ açısından zengin, protein açısından fakir bir beslenme ve aşırı A vitamini alımı,
-Marketlerde satılan abur cuburun, doğal olmayan besinlerin bol bol tüketimi,
-Hareketsiz yaşam,
-Alkol kullanımı: Alkol karaciğerin yağ asitlerini parçalamasını zorlaştırır. Parçalanamayan yağ asitleri karaciğerde depolanır.
-Bazı ilaçlar (kortizon içeren ilaçlar, östrojen ilaçları vb ilaçar) karaciğer yağlanmasına yol açabilir,
-Şok diyetler yapmak, çok hızlı kilo kaybı yaşamak,
-Aşırı şişmanlık,
-Damar yolu ile uzun süreli beslenme,
-Diyabet,
-İnsülin direnci,
-Yüksek tansiyon,
-Genetik,
-Hamilelik,
-Fazla yağ ve karbonhidrat tüketimi,
-Aşırı A vitamini alımı,
-Hormonal hastalıklar,
-Bazı bakteri ve virüsler,
-Yüksek kalorili gıdalarla beslenme.




Karaciğer Yağlanmasının Belirtileri
-Halsizlik, bitkinlik, kendini yorgun hissetme,
-Midede şişkinlik ve hazımsızlık,
-Ciltte görülen kızarıklıklar ve kaşıntılar ve örümcek ağını andıran oluşumlar,
-Karaciğerde yağ birikimi arttıkça ve organ genişledikçe çevresindeki diğer organlara ve dokulara baskı yaptığından ağrılara neden olabilir,
-Mide bulantısı,
-Baş ağrısı,
-Gözlerde kızarma ve sararma,
-Kilo ve güç kaybı,
-Nefes ve vücut kokusu,
-İdrar renginde sarılık,
-Karın şişmesi,
-Ellerde ve ayak tabanlarında sıcaklık artışı,
-Şeker metabolizmasında bozulma,
-İnsülin direnci,
-İştah kaybı,
-Konsantrasyon bozukluğu.

Karaciğer Yağlanmasının Tedavisi İçin Öneriler
-Alkolden uzak durun!
-Karaciğere en çok zarar veren ve karaciğer yağlanmasına yol açan temel etkenlerden biri alkol. Alkolden mutlaka kaçınmalısınız.
-Düzenli egzersiz yapın!
-Karaciğer yağlanmasına karşı fiziksel aktiviteleri ve günlük egzersiz hareketlerini hayatınızın birer parçası haline getirin.
-Bol su tüketin! Bir yetişkin günde ortalama 10 bardak su kaybetmekte olduğundan kaybedilen suyun yerine konması gerekir. Günlük tüketilen 8-12 bardak su, sıvı ihtiyacımızı karşılıyor. Sağlığınız ve vücut temizliğiniz için bol bol su tüketin!
-Karbonhidratı azaltın!Sağlık açısından en çok problem yaratan karbonhidratlar, basit şekerlerden ve beyaz undan zengin olanlardır. Kilo kontrolünüz ve genel sağlığınız için aşırı karbonhidrat içeren sağlıksız besinlerden uzak durun!
-Günde 1 fincan şekeriz Türk kahvesi için!Kafein ağırlıklı besinler, karaciğer yağlanmasına iyi gelmekte ve iltihabı azaltmaya yardımcı olmaktadır. Düzenli kahve tüketenlerde siroz gibi karaciğer rahatsızlıklarının daha az görüldüğü kanıtlanmış bir durumdur; ancak Türkiye'ye özel lezzetlerden birisi olan Türk kahvesinin vücudunuza fayda sağlaması için günde 3 fincanı geçmemeniz gerekiyor.

Uyarılar !


-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin. (Tedavi için tıklayın.)

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.


 Karaciğer Yağlanmasının Sarı Kantaronla Tedavisi

1. Tedavinizde mümkünse ev yapımı olan sarı kantaron yağlarını tercih edin . 

2. Kilosu 65 kg altında olanlar için: Tedavi için günde iki kez (sabah-akşam) aç karnına birer çay kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 150 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır.

Ya da bir çay kaşığı sarı kantaronu 10 dakika demledikten sonra günde iki kere aç karnına için. Sonraki yarım saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 50 gram sarı kantaron otu yeterli olacaktır.  (Çayın yapılışı aşağıda resimli olarak gösterilmiştir.)

3. Kilosu 65 kg üstünde olanlar için: Tedavi için günde iki kez (sabah-akşam) aç karnına birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 300 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır.

Ya da iki çay kaşığı sarı kantaronu 10 dakika demledikten sonra günde iki kere aç karnına için. Sonraki yarım saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 100 gram sarı kantaron otu yeterli olacaktır. (Çayın yapılışı aşağıda resimli olarak gösterilmiştir.)

4. Sabırlı olun ve tedavinizi iyileşene kadar en az 4 hafta devam ettirin.


 Sarı Kantaron Çayının Yapılışı

1- Çaydanlığa bir bardak su koyun.




2- Su kaynadıktan sonra ocağın altını söndürün.





3- İki çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaronu demliğe atın. 


 



4- Sarı kantaronu normal çay gibi yaklaşık 10 dakika kadar demleyin ve için.



 Sarı Kantaron Yağı Neden Ev Yapımı Olmalı?

Ev yapımı olanlar 3-4 ayda olurken ve belli bir mayalanma sürecinden geçerken fabrikasyon olanlar kısa sürede üretilmektedirler.  Doğal olarak fabrikasyon olanlar belki yeni başlamış bir hastalığı tedavi ederken, kronikleşmiş olan aynı hastalığı tedavi edemeyebilirler.




Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın