MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

MAKAT KAŞINTISI NASIL GEÇER

- Ağustos 26, 2019
snpsr

Makat çevresinde hastayı rahatsız eden ve tekrarlayan kaşıntı olmasına kaşıntılı anüs (pruritus ani) denir. Dayanılmaz bir kaşıntı isteği vardır. Sık görülen bir durumdur. Özellikle geceleri ve dışkılamadan sonra şikayetler artar ve bazen çok rahatsız edici olur. Bazı hastalarda makat kaşıntısı ile birlikte, makatta yanma veya akıntı şikayeti olabilir.

İdrar Kaçırmanın Belirtileri
Birçok nedeni olabilir. Sıklıkla rastlanan nedenler;
-Makat bölgesini aşırı titizlikle temizleme gayreti
-Yağlı dışkı veya terlemeden dolayı makat (anüs) çevresinin ıslak kalması,
-Bazı kişilerde fazla sıvı alımı yumuşak şekilsiz ve tahriş edici dışkıya yol açabilir. Belli içecekler örneğin alkol (bira), asit içeren meyve suları, kafein içeren içecekler (örneğin kahve, çay veya kola) bazı kişiler için şikayetleri arttırıcı olabilir, 
-Aynı şekilde bazı yemekler, örneğin çikolata, bazı meyveler, domates, fındık ve patlamış mısır, baharatlı gıdalar, mezeler, kuruyemiş sorun teşkil edebilir,
-Paraziter hastalıklar (kıl kurdu - pinworms),
-Deri hastalıkları (psoriazis, egzama, dermatit),
-Ender olarak makat (anüs) ve rektum kanseri,
-Makat bölgesi hastalıkları. (hemoroid, anal fissür ve enfeksiyonlar)

Kaşıntıyı Ortadan Kaldırmak İçin Yapılması Gerekenler
Hastalık öyküsü ve dikkatli bir muayene ile kaşıntının nedeni bulunabilir. En önemlisi altta yatan başka bir hastalığın var olup olmadığının farkına varılmasıdır. Bu nedenle doktor ek inceleme isteyebilir. (endoskopi, dışkı incelemesi v.s.)

Kaşıntılı makat (anüs) tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler
-Kaşıntılı Bölgeye Fazla Tahrişten Kaçınılmalı,
-Anal bölgede kesinlikle sabun kullanılmamalı (sadece su kullanılmalı),
-Anal bölge hiçbir şeyle silinmemeli (tuvalet kağıdı bile kullanılmamalı),
-Makat temizliği için (anal hijyen için) sadece su ile ıslatılmış tuvalet kağıdı, bebek mendilleri veya ıslak havlular (bunlar alkol - antiseptik madde içermemelidir) kullanılabilir,
-Aşırı sürtünmeden kaçınılmalıdır,
-Kaşımaktan kaçınılmalı, çünkü kaşınma hasarı arttırarak durumu kötüleştirir.

Kaynak: https://www.kolonrektum.com/kasintili-makat


Uyarılar !


-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 

 Makat Kaşıntısının Tedavisi

Mantar, bakteri ve virüs kaynaklı hastalıklar ile tahrişin tedavisinde sarı kantaron yağı oldukça etkilidir. Enfeksiyon, tahriş ya da sebebi bilinmeyen kaşıntılar için aktardan sarı kantaron yağı ya da sarı kantaron kremi alın.  

1- Kaşıntılı bölgeye her gün 3-4 kez sarı kantaron yağı ya da sarı kantaron kremi sürün. Tedaviyi iyileşene kadar devam ettirin. (8-10 gün kadar)

2- Antibakteriyel, antiviral ve antifungal özelliklere sahip olan hindistan cevizi yağı, anal kaşıntı için alternatif bir tedavi yöntemidir.

Kaşıntılı bölgeye her gün 3-4 kez hindistan cevizi yağı sürün. Tedaviyi iyileşene kadar devam ettirin. (8-10 gün kadar) 

3- Sarı kantaron ve hindistan cevizi yağları gibi çay ağacı yağı da antibakteriyel, antiviral ve antifungal özelliklere sahiptir. Anal kaşıntı için etkili bir alternatif  tedavi yöntemidir.

Kaşıntılı bölgeye her gün 3-4 kez çay ağacı yağı sürün. Tedaviyi iyileşene kadar devam ettirin. (8-10 gün kadar) 




Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın