MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

SAÇ KIRANIN BİTKİSEL TEDAVİSİ

- Ağustos 27, 2019
snpsr
saç kıran

Saç Kıranın Belirtileri
Herhangi bir belirtisi yoktur diyebiliriz ve aniden gelişerek bozuk para büyüklüğünde dökülmeye ya da dökülmelere neden olmaktadır. Her ne kadar fazla kişide görülmese de bazı kişilerin vücudunda ki tüm kılların dökülmesine de neden olabilmektedir.

Saç Kıranın Sebepleri
Hastalığın oluşumunda rol oynayan sebeplere bakıldığında genetik, stres, bağışıklık sistemi ve sinirsel etkenler öngörülmektedir.

Saçkıran Bulaşıcı Değildir
Bu davranış şekli oldukça yersizdir çünkü saçkıran toplumda sanıldığı gibi bulaşıcı bir rahatsızlık değildir. Gerilim, stres, üzüntü, ayrılıklar veya kazalardan dolayı yaşanan çöküntüler saçkıran oluşumunda rol oynayan tetikleyici faktörlerdir.

Uyarılar !

-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 
-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.
-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 
-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin. (Tedavi için tıklayın.)
-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.
-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.
-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.




  Saç Kıranın Bitkisel Tedavisi


1-Sarı Kantaron Kürü: Saç kıran olan bölgeye (Saçta, sakalda ya da vücudun herhangi bir yerinde) günde 3 kez sarı kantaron yağı ya da sarı kantaron kremi sürün.

Saç kıran genelde stres ve sinirsel sebeplerle ortaya çıktığı için vücuttaki gerilimi azaltmak için günde  1 bardak sarı kantaron çayı için. (Çayın yapılışı alttadır.)

-Eğer sarı kantaron yağının etkisini daha da artırmak isterseniz içine bir miktar kekik ya da çay ağacı yağı karıştırabilirsiniz. (1/10 oranında)

Çocuklar için: Günde 3 kez saç kıranlı bölgeye sarı kantaron yağı ya da kremi sürün. (Sarı kantaron çayı içmesine gerek yok.)

2-Kükürt-Haşhaş Yağı ve Katran Kürü: – Saçkıran için haşhaş yağı, katran, (Sarı katran makbuldür ama kara katran da olabilir.) kükürt karışımı kullanılır. 

Bunun için bir çay bardağı katran, onun yarısı kadar haşhaş yağı ve bir tutam kükürtü bir kabın içine koyun. Bu karışımı kaynatın ve sürekli karıştırın. Macun kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatın ve ılınmasını bekleyin.

Saçkıran olan bölgeyi arap sabunu ile yıkayın. Yatmadan önce o bölgeye bu karışımdan sürün.  Sabah olunca bu bölgeyi yıkayarak temizleyin. Bu uygulamaya 10 -15 gün boyunca devam edin. 

 Sarı Kantaron Çayının Yapılışı

1- Çaydanlığa bir bardak su koyun.


2- Su kaynadıktan sonra ocağın altını söndürün.



3- Bir çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaronu demliğe atın. 


 


4- Sarı kantaronu normal çay gibi yaklaşık 10 dakika kadar demleyin ve için.



Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın