MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

ŞEKER HASTALIĞININ (DİYABETİN) BİTKİSEL TEDAVİSİ

- Ağustos 28, 2019
snpsr
şeker hastalığı


Halk arasında şeker hastalığı olarak tabir edilen diyabet hastalığı genel olarak kanda glukoz (şeker) seviyesinin normalin üzerine çıkması, buna bağlı olarak normalde şeker içermemesi gereken idrarda şekere rastlanmasıdır. Farklı türevleri bulunan diyabet hastalığı, ülkemizde ve dünyada en sık rastlanan hastalıklar arasında yer alır.

Diyabetin Belirtileri
-Sık idrara çıkma,
-Ağızda kuruluk, tatlılık hissi ve buna bağlı olarak aşırı su içme isteği,
-Normalden fazla yemek yeme ve doymama hissi,
-Halsizlik ve yorgunluk hissi,
-Hızlı ve istemsiz kilo kaybı,
-Bulanık görme,
-Ayaklarda uyuşma ve karıncalanma şeklinde rahatsızlık hissi,
-Yaraların normalden daha geç iyileşmesi,
-Ciltte kuruluk ve kaşıntı,
-Ağızda aseton benzeri koku oluşumu,

Gizli Şeker
Tip II diyabette hastalığın gelişimi yavaş yavaş olduğundan, belirtiler başladığında hastalık genellikle en az 5 yıllıktır. Bu nedenle şekere yakalanma riski olanlar düzenli olarak kendilerini izlerlerse erken dönemde teşhis konabilir. Bazı hastalar ise hiç bir belirti göstermemekte, tesadüfen yapılan kan şeker tahlili ile tanınmaktadır. 

Halk arasında gizli şeker adı ile bilinen durum ise bundan farklıdır. Gizli şeker tıpta “bozulmuş glukoz toleransı” adı ile bilinir. Şeker hastalığı değildir. Şeker yükleme testi ile tespit edilir. Kan şekeri açlıkta 100 mg/dL’yi geçmemiştir. Ancak şeker yüklemesini takiben 2. saatte ölçülen kan şekeri 140-199 mg/dL arasındadır. Bu hastaların ileride şeker hastası olma ihtimali yüksektir.

Diyabet Çeşitleri
Tip I Diyabet; genellikle 30 yaşından önce başlar. Hastalar, normal kiloda veya zayıftır. Bu tip diyabette mutlaka insülin kullanılmalıdır. Çünkü Tip I diyabetlilerde vücutta insülin üretilmemektedir. Tip 1 diyabet gelişme riski;
-Anne, baba kardeş gibi birinci derecede yakın akrabalarında Tip 1 diyabet olanlarda,Çok sayıda Tip 2 diyabetli yakını olanlarda,
-Gebelik sırasında diyabet ortaya çıkan kadınlarda daha yüksektir.

Tip II Diyabet; genellikle 40 yaşından sonra başlar. Diyabet hastalarının büyük çoğunluğu Tip II diyabettir. Tip II diyabete yakalanma konusunda herkes risk altındadır.
-Ailesinde diyabetli olanlar,
-Şişman kişiler,
-4 kg’dan daha ağır bebek doğuran kadınlar,
-Stres altında yaşayan kişilerde diyabetin görülme riski daha yüksektir.
-Ayrıca pankreasın kronik iltihabı, pankreas tümörleri ve ameliyatları ile hipertiroidi, akromegali gibi bazı hormon hastalıkları Tip 2 diyabete yol açabilir.



Uyarılar !

-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin. (Tedavi için tıklayın.)

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.

Hücre Zarı Kalınlaşmasının Sebep Olduğu Tip II Diyabetin Tedavisi 

-Sarı kantaronu kullanmadan önce yukarıdaki "Uyarılar" bölümünü mutlaka okuyun.

Tip II diyabette insülin salgısı normal bile olsa kişi yine de şeker hastası olabilir. Çünkü Kandaki şeker hücre zarından geçerek hücreye girer ve yakılarak enerji elde edilir. 

Eğer Hücre zarında kalınlaşma meydana gelmişse kandaki şekerin hücreye geçişi zorlaşır ve kandaki şeker miktarı artar. Bu da Tip II diyabetin belki de toplumdaki en yaygın biçimidir. 

Bunun tedavisi için; 6 ay boyunca 1 çay kaşığı sarı kantaron otu çay demler gibi 10 dakika demlenir ve sabah-akşam aç karnına birer çay bardağı içilirse, bu hastalıktan tamamen kurtulmak mümkündür. Tedavi süresince diyabet hapları kullanılmaz. 

Şeker hastaları ekmekten, unlu gıdalardan ve tatlılardan mutlaka uzak durmalıdırlar.





Şekerin Strese Bağlı Olarak Yükselmesi 

Tip II diyabet hastalarında strese bağlı olarak açlık ve tokluk şekerlerinde anormal yükselişler olabilir. Bu durumda olan diyabet hastaları yukarıdaki kürü uygularlarsa şekerleri stres öncesi seviyelere geri döner.

Ben 1 yıl kadar strese maruz kalmıştım. Açlık şekerim 120’lerden 200’e, tokluk şekerim de 200-230’lardan 400-500 seviyesine yükselmişti. Yukarıdaki tedaviyi uygulayarak bir ay kadar sonra açlık şekerimi 130’lara, tokluk şekerimi de 190-230’lara düşürdüm.


-Tip II diyabet hastaları yukarıda tarif edildiği şekilde sarı kantaron çayını içerlerse, şekerlerini kontrol altına aldıkları gibi diyabetin sebep olduğu olumsuzluklardan (organ hasarı gibi) da korunabilirler.

 Sarı Kantaron Çayının Yapılışı

1- Çaydanlığa bir bardak su koyun.


2- Su kaynadıktan sonra ocağın altını söndürün.



3- Kilonuza göre 1 ya da 2 çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaronu demliğe atın. 


 

4- Sarı kantaronu normal çay gibi yaklaşık 10 dakika kadar demleyin ve için.


 Sarı Kantaron Yağı Neden Ev Yapımı Olmalı?

Ev yapımı olanlar 3-4 ayda olurken ve belli bir mayalanma sürecinden geçerken fabrikasyon olanlar kısa sürede üretilmektedirler.  Doğal olarak fabrikasyon olanlar belki yeni başlamış bir hastalığı tedavi ederken, kronikleşmiş olan aynı hastalığı tedavi edemeyebilirler.


Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın