MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

STRESİN SARI KANTARONLA TEDAVİSİ

- Ağustos 29, 2019
snpsr
 

Stres kişinin biyolojik ve psikolojik dengesinin bozulmasına gösterdiği tepki durumudur. Tehdit duygusu veya acıya neden olan olaylara karşı vücudun kendi dengesini kurabilmek için verdiği normal bir fiziksel cevaptır. Stresi kaygı, aşırı uyarılmışlık hali, engellenme, duygusal çöküntü, gerginlik ve çatışmalar yaratır.

Stres derecelerine göre üçe ayrılabilir:
-Günlük stresler: Trafik sıkışıklığı, gündelik yaşamdaki sıkıntılar ve aksamalar gibi nedenlere dayanır.  

-Gelişimsel stresler: Kişinin kronolojik yaşıyla bağlantılı yaşanan; ergenlik, orta yaş krizleri, menopoz dönemi krizleri olarak sıralanabilir.

-Hayat krizleri: İnsan hayatına önemli ölçüde yön veren, insan hayatını etkileyebilecek olaylardır. Ölümler, boşanmalar, ayrılıklar, hastalıklar vb...

Stres vücuttaki birçok organda artış gösteren bir uyarılmaya neden olabilir. Organlardaki bu artış gösteren aktivite, adrenal bezlerden salgılanan hormonlar tarafından ve merkezi sinir sistemi yoluyla salgılanır.

Akut stres;nabızda ve kan basıncında bir artışla, solumanın sıklaşmasıyla, ayrıca avuç içlerinin terlemesi ve ani üşüme hissiyle sonuçlanabilir.

Kronik stres ise;depresyona yol açabilir, bağışıklık sistemine zarar verebilir ve uyku problemlerine neden olabilir.

Doğru nefes ve gevşeme teknikleri ile fiziksel aktivite stresin en önemli tedavilerinden biridir. Böylelikle, bedende rahatlama sağlanması kişinin duygu ve düşüncedeki olumsuzluklarla çok daha kolay baş edebilmesini sağlar.

Stres altındaki kişilere ağır sporlar önerilmez, sevdikleri fiziksel egzersizleri yapmaları tavsiye edilir. Zorlanmadan yapabilecekleri açık hava yürüyüşleri bile yararlıdır. Yürüyüş aynı zamanda kaliteli ve derin uyku alınmasını da sağlar ki bu durum stresle baş etme için önemli faktörlerden biridir.


Kaynak: https://www.acibadem.com.tr/Hayat/Bilgi/stres-aslinda-nedir

Uyarılar !


-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin. (Tedavi için tıklayın.)

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.


 Stresin Sarı Kantaronla Tedavisi

-Sarı kantaronu kullanmadan önce yukarıdaki "Uyarılar" bölümünü mutlaka okuyun.

-Sarı kantaronu kesinlikle antidepresan bir ilaçla beraber kullanmayın!!  

-Bir çay kaşığı sarı kantaronu 10 dakika demledikten sonra günde 2 kere aç karnına için. Sonraki yarım saat boyunca bir şey yemeyin. 

-Tedaviniz için 150 gram sarı kantaron otu yeterli olacaktır.  (Çayın yapılışı aşağıda resimli olarak gösterilmiştir.)

-Sabırlı olun ve tedavinizi iyileşene kadar en az 4 hafta devam ettirin. Yaklaşık 10 gün sonra faydası görülmeye başlanacaktır. 1 ay boyunca bu şekilde devam ettikten sonra durumunuza bağlı olarak bırakabilirsiniz.

 Sarı Kantaron Çayının Yapılışı

1- Çaydanlığa bir bardak su koyun.


2- Su kaynadıktan sonra ocağın altını söndürün.


3- 1 çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaronu demliğe atın. 

 

4- Sarı kantaronu normal çay gibi yaklaşık 10 dakika kadar demleyin ve için.



Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın