MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİNİN BİTKİSEL TEDAVİSİ

- Eylül 25, 2019
snpsr

 Diş Eti Çekilmesi Kürü


Diş eti çekilmesi, diş kaybı oluşturan en önemli sebeplerden biridir. Çürük olmadan diş kaybetmenin sebebi diş eti çekilmesidir.

Diş eti çekilmesi ile beraber diş kökü çevresinde bulunan kemik de erimektedir. Bu hastalığın adı “periodontitis”tir. Kemik desteğini kaybeden dişler sallanmaya başlar. Bir süre sonra çiğneme esnasında ağızda oluşan baskı, dişlere aşırı gelmeye başlar ve dişlerimizi kaybederiz.

Diş eti çekilmesinin en yaygın sebebi dişler üzerinde biriken diş taşlarıdır. Diğer bir sebebi de dişlerin sert bir fırça ve sert hareketler ile fırçalanmasıdır. Dişeti üzerine yaralayıcı şekilde, bastırarak yapılan fırçalama, dişeti çekilmesine davetiyedir.

Diş eti çekilmesini tedavi etmede en etkili bitkisel tedavi, kekik çayı kürüdür. Yalnız diğer hastalıklarda uygulandığı gibi bu çayı içmiyoruz. Bununla dişlerimizi fırçalıyoruz. Kullanacağınız kekiğin kokulu olmasına dikkat edin. Kokmuyorsa bayattır.


 Kekik Çayının Yapılışı ve Uygulanışı

1- Çaydanlığa bir su bardağı su koyun.


2- Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. 



3- Demliğin içine tepeleme doldurulmuş bir tatlı kaşığı kuru kekik koyun ve 5 dakika kaynatın.


 

4- 5 dakika sonra ocağın altını kapatın ve kekik çayının demlik içinde ılınmasını bekleyin. Ağzınıza alacağınız bir yudum kekik çayıyla sabah-akşam dişlerinizi fırçalayın. Kekik çayı her gün yeniden yapılarak kullanılır. Bu tedaviyi en az 3 ay devam ettirin.


Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın