MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

BURUN TIKANIKLIĞININ EVDE TEDAVİSİ

- Aralık 02, 2019
snpsr

Burundan soluk alıp vermek, sağlıklı bir vücut ve solunum sistemi için çok önemlidir. Orta kulağın havalandırılması, koku alma fonksiyonları, havanın ısıtılıp, nemlendirilmesi bakımından da burundan nefesin önemi büyüktür. Özellikle kulak, burun, boğaz rahatsızlıklarında ve mevsim geçişlerinde sıkça rastlanan burun tıkanıklığı hem çocuklarda hem de yetişkinlerde hayat kalitesinin ve sağlığın bozulmasına neden olmaktadır. 

Burun Tıkanıklığının Nedenleri
-Grip ve nezle
-Burun eğriliği
-Alerjik rinit
-Sinüzit
-Hava veya mevsim koşulları ile alerjik durumlar
-Horlama-apne sendromu
-İyi ve kötü huylu tümörler


 BURUN TIKANIKLIĞI İÇİN EVDE NELER YAPILABİLİR?

Burun tıkanıklığı sorunu yaşayanların sütten bu süre zarfında uzak durmaları önerilir. Sütün mukus üretimini arttıran etkisi olduğundan dolayı burun tıkanıklığı geçene kadar süt tüketimi en az seviyede hatta mümkünse hiç tüketilmemelidir.

1- Defne Yaprağı Çayı: Defne yaprağı çayı içildikten 1 saat kadar sonra burun deliklerini açabilen en etkili bitkisel kürlerdendir. Özellikle yatmadan 1 saat önce içildiğinde burun deliklerinizi genişleterek daha rahat nefes almanızı ve kesintisiz bir uyku uyumanızı sağlayacaktır.

Kaynamış bir bardak suya 4-5 tane defne yaprağı koyun ve 8-10 dakika demledikten sonra için. İçimi kolay olduğu için içine bal, limon gibi ilave şeyler ilave etmenize gerek yoktur. Etkisi 6 saat kadar sürmektedir.

Hamileler ve kalp-damar rahatsızlığı olanlar doktorlarına danışmadan bu çayı içmemelidirler.


2- Tuzlu su: Burun tıkanıklığı tedavisinin ilk adımlarından biri de mukusun burundan temizlenmesidir. 1 çay kaşığı tuz ve çeyrek çay kaşığı karbonatı 2 bardak ılık suyun içine atın ve karıştırın. 

Kafanızı eğerek bu çözeltiden bir miktar burun deliğinize çekin ve çözeltinin diğer burun deliğinizden veya ağzınızdan geri çıkmasına izin verin. Aşırı mukusu ve çözeltiyi çıkarmak için hafifçe burnunuzu sümkürün. Aynı işlemi diğer burun deliğinize de uygulayın. Bunu iyileşene kadar birkaç kez tekrarlayın. Bu uygulama sonunda burun deliğinizin açıldığını göreceksiniz.

3- Papatya Suyu: 2 tatlı kaşığı papatyayı kaynamış suyun içine koyarak çay demler gibi 10 demleyin. Ilındıkan sonra bu papatya suyunu burnunuza çekmeniz tıkanıklığın açılmasına yardımcı olacaktır.

4- Kekik ve Nane Buharı: Küçük bir kabın içine 5 bardak kaynamış su koyun. Daha sonra içine 2'şer tatlı kaşığı kekik ve nane koyun. Başınıza bir örtü örterek kaba eğilin ve burnunuzdan nefes alın. 10 dakika kadar bu şekilde devam edin. Bu uygulamayı günde 2-3 kere yapabilirsiniz.

Kekik, antibakteriyel (bakteri öldürücü) ve antiviraldir (virüs öldürücü). Nanenin içindeki mentol de burun yolunu genişleterek gaha rahat solunum yapılmasını sağlar.

5- Sirkeli Su: Elma sirkesi mukusun incelmesini sağlarken aynı zamanda asidik yapısı sayesinde burnunuzun içerisinde bakteri ve virüs oluşumunu engelleyerek tekrar mukus üretimini önler. 

Bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı bal ekleyerek gün içerisinde 2 defa içerek burun tıkanıklığını durdurabilirsiniz. 

Başka bir yöntem ise bir bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesini ekleyip, bu karışımı burnunuzdan çekip burnunuzu temizlemenizdir.

6- Nemli Hava: Nemli hava burun tıkanıklığına iyi gelir. Odanızda kaloriferin üstüne bırakacağınız bir bardak su havanın nemini koruyacaktır. Ayrıca odanın nemli olmasını sağlayan buhar makineleri de burun tıkanıklığına çözüm olabilir.


İlgili Tedaviler
-Nezlenin (Soğuk Algınlığı) Evde Tedavisi
-Gribin Evde Tedavisi
-Boğaz Ağrısı ve İltihabının Evde Tedavisi
-Sinüzitin Evde Tedavisi

Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın