MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

GASTRİTİN BİTKİSEL TEDAVİSİ

- Haziran 24, 2019
snpsr


Midede yanma, ağrı ve şişkinlik gibi belirtilerle kendini gösterebilen gastrit, mide iç duvarının iltihaplanması anlamına geliyor. Bu iltihap bakteriler, virüsler gibi enfeksiyon ajanlarına bağlı olabileceği gibi, kimyasal ajanlara (ilaçlar, safra gibi) veya bağışıklık sistemine bağlı da olabilmektedir. 
Önemsenmeyerek tedavisi geciktirilen gastrit sorunu, kansere kadar gidebilen ciddi hastalılara zemin hazırlayabiliyor. Gastrit, her yaşta görülmekle birlikte genellikle erişkin yaştaki bireylerde ortaya çıkmaktadır. Akut yani aniden ve kronik yani yavaşça gelişen gastrit 2 ayrı grupta incelenir. 

Alkol, aspirin, ağrı kesici ilaçlar ve stres genellikle akut gastrit tablosuna yol açarken; helikobakter pylori adı verilen ve mide iç duvarında yaşayan, genellikle çocukluk çağlarında kirli sulardan bulaşan çubuk şeklindeki bakteri kronik gastritin en önemli nedenidir.

Gastritin Belirtileri
-Mide yanması,
-Ağrı, bulantı,
-Kusma,
-Şişkinlik hissi,
-Geğirme,
-Erken doyma,
-İştahsızlık ve yemeklerden tiksinme gibi şikayetlere neden olmaktadır. Bu tarz şikayetleri olan hastaların mutlaka bir uzmana başvurması önerilmektedir.

Gastrit Hastalarına 8 Öneri
Hastalığın en önemli tedavisi yaşam tarzı değişiklikleri ve diyet önerileri ile ilaç tedavisinden oluşmaktadır. Bu hastaların uyması gereken diyet önerileri;      
-Hızlı yemek yeme alışkanlığı bırakılmalı,
-Gıdalar iyi çiğnenerek yutulmalı,
-Sigara ve alkolden kaçınılmalı,
-Kızartmalar, aşırı yağlı yemekler ve baharatlı gıdalar tüketilmemeli,
-Sucuk, salam, sosis gibi besinlerden uzak durulmalı,
-Aşırı sıcak ve soğuk gıdalar ile içeceklerden uzak durulmalı,
-Gazlı içeceklerin yerine su tüketilmeli,
-Bol miktarda taze sebze ve meyve ile beslenilmeli. 



Uyarılar !

-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin. (Tedavi için tıklayın.)

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.



 Gastritin Sarı Kantaronla Tedavisi

-Tedavinizde mümkünse ev yapımı olan sarı kantaron yağlarını tercih edin.

-Sarı kantaronu kullanmadan önce yukarıdaki "Uyarılar" bölümünü mutlaka okuyun.

-Kilosu 65 kg altında olanlar için: Tedavi için günde 2 kez (sabah-akşam) aç karnına birer çay kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 105 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır. 

Ya da 1 çay kaşığı sarı kantaronu 10 dakika demledikten sonra günde iki kere aç karnına için. Sonraki yarım saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 35 gram sarı kantaron otu yeterli olacaktır. (Çayın yapılışı aşağıda resimli olarak gösterilmiştir.)

-Kilosu 65 kg üstünde olanlar için: Tedavi için günde 2 kez (sabah-akşam) aç karnına birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 210 mL  sarı kantaron yağı yeterli olacaktır. 

Ya da 2 çay kaşığı sarı kantaronu 10 dakika demledikten sonra günde iki kere aç karnına için. Sonraki yarım saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 70 gram sarı kantaron otu yeterli olacaktır. (Çayın yapılışı aşağıda resimli olarak gösterilmiştir.)

-Sabırlı olun ve tedavinizi iyileşene kadar 3 hafta devam ettirin.

 Sarı Kantaron Çayının Yapılışı

1- Çaydanlığa bir bardak su koyun.


2- Su kaynadıktan sonra ocağın altını söndürün.



3- Kilonuza göre 1 ya da 2 çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaronu demliğe atın. 


 

4- Sarı kantaronu normal çay gibi yaklaşık 10 dakika kadar demleyin ve için.


 Sarı Kantaron Yağı Neden Ev Yapımı Olmalı?

Ev yapımı olanlar 3-4 ayda olurken ve belli bir mayalanma sürecinden geçerken fabrikasyon olanlar kısa sürede üretilmektedirler.  Doğal olarak fabrikasyon olanlar belki yeni başlamış bir hastalığı tedavi ederken, kronikleşmiş olan aynı hastalığı tedavi edemeyebilirler.






Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın