MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

MİDE ÜLSERİNİN BİTKİSEL TEDAVİSİ

- Haziran 24, 2019
snpsr


Ülser, mide asidi ve pepsin gibi sıvılar tarafından tahrip edilip, doku kaybının oluşmasıdır. Doku kaybının yanı sıra midede pepsinin de etkisi ile yaralar oluşur. Enflamasyon adı verilen bu yaralar, ülkemizde mideden çok onikiparmak bağırsağında görülmektedir. Ülser erkeklerde kadınlara oranla 3 kat daha fazla görülmektedir. Özellikle 30-50 yaş grubunda daha çok görülen ülser, 60 yaş civarında kadınlarda daha çok ortaya çıkmaktadır.

Ülserin Nedenleri
-Helicobakter pylori adlı bakteri,
-Dengesiz ve sağlıksız beslenme düzeni,
-Aşırı tuz tüketimi,
-Besinleri az çiğnemek,
-Uzun süre aç kalmak,
-Mideyi fazla doldurmak,
-Uykusuzluk,
-Yorgunluk,
-Besinlerde hijyene dikkat etmemek,
-Genetik faktörler,
-Stres,
-Sigara,
-Alkol tüketimi,
-Bazı ilaçlar.

Ülserin Belirtileri
Ülser belirtileri oldukça belirgin ve kimi zaman rahatsız edici olabilir. En sık rastlanan ülser belirtisi, karnın üst kısmında kemirme ve yanma şeklinde hissedilen ağrıdır. Genel olarak bakıldığında ülser şu belirtiler ile kendini gösterir;
-Midede yanma ve ağrı,
-Bulantı,
-Kusma ile gelen rahatlama,
-İştahsızlık,
-Kilo kaybı,
-Şişkinlik ve gaz,
-Sık acıkma,
-Yemek yedikten sonra mide ağrısı,
-Hazımsızlık.

Ülser bazı hastalarda hiçbir ön belirti vermeden kanama ve delinme gibi durumlara neden olabilir. Özellikle sonbahar ve bahar aylarında sıklığı artan ülser belirtileri fark edilir fark edilmez uzman bir sağlık kuruluğuna başvurulmalıdır.


Uyarılar !

-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin. (Tedavi için tıklayın.)

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.



 Mide Ülserinin Sarı Kantaronla Tedavisi

-Tedavinizde mümkünse ev yapımı olan sarı kantaron yağlarını tercih edin.

-Sarı kantaronu kullanmadan önce yukarıdaki "Uyarılar" bölümünü mutlaka okuyun.

-Tedavi için günde 2 kez (sabah-akşam) aç karnına birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 300 mL - 450 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır. 

-Sabırlı olun ve tedavinizi iyileşene kadar 4 - 5 hafta devam ettirin.


 Sarı Kantaron Yağı Neden Ev Yapımı Olmalı?

Ev yapımı olanlar 3-4 ayda olurken ve belli bir mayalanma sürecinden geçerken fabrikasyon olanlar kısa sürede üretilmektedirler.  Doğal olarak fabrikasyon olanlar belki yeni başlamış bir hastalığı tedavi ederken, kronikleşmiş olan aynı hastalığı tedavi edemeyebilirler.



Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın