MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

BOĞAZ AĞRISININ VE İLTİHABININ BİTKİSEL TEDAVİLERİ

- Ağustos 08, 2019
snpsr

Faranjit, halk arasında boğaz iltihabı veya kronik boğaz tahrişi olarak adlandırılan, akut farenjit ve kronik farenjit olmak üzere iki türü bulunan yaygın bir boğaz hastalığıdır. Genellikle kış aylarında görülmektedir ve akut farenjit olarak bilinen enfeksiyonal türü oldukça bulaşıcıdır.

Akut farenjit, boğaz iltihabı olarak da bilinen ve özellikle kış aylarında yaygın şekilde görülen bulaşıcı bir hastalıktır. 

Kronik farenjit ise, boğaz mukozasının (dokusunun), tedavisi zor olacak düzeyde tahriş olması ve uygun koşullarda hayat boyu tekrarla ortaya çıkan bir hastalıktır. Kronik farenjit, genellikle tamamen tedavi edilemez ancak alınabilecek önlemler ve bilinçli beslenme ile etkisi minimum seviyede tutulabilir.  

Faranjitin Belirtileri
-Boğaz ağrısından dolayı yutkunmada zorluk,
-Boğazda kaşıntı ve yanma hissi ,
-Yüksek ateş,
-Boğazda beyaz veya gri renkli benekler (iltihap),
-Ağız kokusu,
-Halsizlik, bütün vücutta ağrı hissi

Larenjit, ses tellerinin ya da larinksin enfeksiyonudur. Bu enfeksiyonla birlikte ses kalın ve çatallı çıkmaya başlar.Larenjit kısa süreli ya da uzun süreli olabilir. Genellikle ani başlangıçlı olup hafta içerisinde iyileşir.Kronik belirtiler 2 haftadan uzun sürelidir. Bu gibi uzun süreli rahatsızlıklarda altta yatan başka bir hastalık olup olmadığı doktorunuz tarafından araştırılmalıdır. 

Larenjitin Sebepleri
-Soğuk algınlıkları ve grip en sık sebeplerdendir.
-Reflü rahatsızlığı olanlarda mide asitinin yemek borusundan yukarıya doğru kaçarak ses tellerini tahriş etmesi larenjite sebep olabilir.
-Sesin bilinçsiz kullanılması. Özellikle heyecanlı müsabakalarda tezahüratların bağırarak yapılması.
-Tahriş, alerji ya da sigara sonucunda da larenjit oluşabilir.





Uyarılar !


-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin. (Tedavi için tıklayın.)

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.


 Boğaz Ağrısının ve İltihabının Bitkisel Tedavisi

Aşağıdaki kürlerden istediğiniz bir tanesini uygulayabilirsiniz.

1-Sarı Kantaron Kürü: (Bu kür kronik üst solunum yolları hastalıkları için uygundur.)
-Sarı kantaron otunu işinin uzmanı aktarlardan alın ve son kullanma tarihinin geçmemiş olmamasına dikkat edin.

-Sarı kantaronu kullanmadan önce yukarıdaki "Uyarılar" bölümünü mutlaka okuyun.

-Sarı kantaron otu, antibakteriyel, antiviral ve antifungal özelliklere sahiptir. Yani iyi bir mikrop öldürücüdür.

-İki çay kaşığı sarı kantaronu 10 dakika çay gibi demledikten sonra günde iki kere aç karnına için. Sonraki yarım saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 50 gram sarı kantaron otu yeterli olacaktır. (Çayın yapılışı aşağıda resimli olarak gösterilmiştir.)

-Sabırlı olun ve tedavinizi iyileşene kadar devam ettirin.


2-Adaçayı Kürü:
Demliğe bir su bardağı su koyun ve kaynatın.

Daha sonra demliğin altını söndürün. İçine bir tatlı kaşığı adaçayı koyun ve 10 dakika çay demler gibi demleyin. 

Bu çayla günde 3-4 defa gargara  yapın. Gargara sonrası yarım saat bir şey yiyip içmeyin.

Ayrıca, iyileşene kadar her gün sabah akşam aç karnına birer çay bardağı adaçayı içebilirsiniz. 

Gargaranın en doğru uygulama şekli; gece yatağa gitmeden önce ve sabah kahvaltı sonrası dişlerin fırçalanmasından sonra gargaranın yapılmasıdır.


Not: Sık sık tekrarlayan farenjit veya bademcik enfeksiyonunuz varsa, bu taktirde adaçayına 3-4 yaprak ebegümeci yaprağı ilave edilmelidir.


3-Sarımsak Çayı Kürü:
1 su bardağı suyu cezveye dökün ve içine 3 diş soyulmuş sarımsak atarak 10 dakika kaynatın. Daha sonra karabiber ilave ederek aç karnına için.


4-Bal - Limon Kürü:
Bir tatlı kaşığı bal ve bir limonun suyunu, bir bardak sıcak suda karıştırın. İsterseniz içine bir miktar karabiber koyabilirsiniz. Gün içinde 3-4 kez bu karışımı içebilirsiniz.

Not: Balın hakiki olmasına dikkat edin.


5-Süt - Zerdeçal Kürü:
1 su bardağı ılık sütün içine 1 tatlı kaşığı zerdeçal ve yarım çay kaşığı karabiber ekleyin ve aç karnına için.


6-Su - Zerdeçal Kürü:
1 su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı zerdeçal ilave edin. Su ılındıktan sonra boğazınıza gargara yapın. Sonraki yarım saat boyunca bir şey yiyip içmeyin. Bunu günde 2-3 kere yapabilirsiniz.




7-Ihlamur Kürü: 
Kışın vazgeçilmesi olan Ihlamuru demlerken içine 1 dilim elma, 1 tatlı kaşığı bal ve limon kabuğu atın. Bu şekilde daha da faydalı olacaktır. 


8-Siyah Turp Kürü: 
Siyah bir turpun ortasını oyun. 
Daha sonra oyuk kısmın içine bal dökün ve turpun tepesinden kestiğiniz parçayla turpun ağzını kapatın.
Turpun altına iğneyle bir delik açın.
Ballı turpu bir bardağın üstüne oturtarak sabaha kadar bekletin.
Sabah ve akşam aç karnına bardağa süzülen balı süzün. 

Sarı Kantaron Çayının Yapılışı


1- Çaydanlığa bir bardak su koyun.

2- Su kaynadıktan sonra ocağın altını söndürün.




3- Kilonuza uygun olarak bir ya da iki çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaronu demliğe atın. (65 kg altı için 1 çay kaşığı, 65 kg üstü için 2 çay kaşığı)


 

4- Sarı kantaronu normal çay gibi yaklaşık 10 dakika kadar demleyin ve için.




Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın