MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

BRONŞİT VE KRONİK BRONŞİTİN BİTKİSEL TEDAVİSİ

- Ağustos 28, 2019
snpsr

Bronşit, kış aylarında büyük küçük demeden hemen hemen herkesin yaşadığı bir hastalıktır. Bronşit soğuk algınlığı ve grip ile ortaya çıkan viral (virüs kaynaklı) bir enfeksiyondur. Bronşitin diğer belirtisi akciğer iltihaplanması, akciğerde mukus birikimi, ateş, yorgunluk ve boğaz ağrısıdır. Islak ve kuru öksürükle kendini gösterir. Balgamlı bir öksürüğe de neden olabilir, balgamın rengi şeffaftır eğer sarı, gri ya da yeşilimsi bir renkte balgam çıkarıyorsanız bu bakteriyel bir enfeksiyon belirtisidir. 

Hava, akciğerlerimize bronş tüpleri ile ulaşır. Eğer bu bronş tüplerinin iç yüzeyinin zarı iltihaplanırsa bronşit hastalığı meydana gelir. Bronşit iki farklı şekilde karşımıza çıkar. Birincisi akut bronşit ve ikincisi ise kronik bronşittir. 

Akut bronşit çoğunlukla grip, kızamık, boğmaca ya da tifo benzeri rahatsızlıklar esnasında ortaya çıkar.

Kronik bronşit ise daha riskli bir iltihaplanma olayıdır ve kesinlikle tedavisi geciktirilmemelidir. Bronşitten dolayı yaşanan öksürük genelde balgamlı bir öksürüktür.

Balgamın rengi genelde şeffaftır ama bazen de sarımsı, gri ya da yeşilimsi bir renkte olabilir ve bu durum bakteriyel bir enfeksiyonun belirtisidir.

Bronşitin Nedenleri
Akut bronşit genellikle virüslerden, tipik olarak soğuk algınlığı ve grip (influenza) neden olan virüslerden kaynaklanır. Antibiyotikler virüsleri öldürmez, bu nedenle bu tip ilaçlar çoğu bronşit vakasında yararlı değildir.


Kronik bronşitin en yaygın nedeni sigara içmektir. Hava kirliliği ve çevrede veya işyerinde toz veya zehirli gazlara maruz kalma da kronik bronşite katkıda bulunan diğer nedenlerdir.

Bronşitin Belirtileri
Akut bronşit veya kronik bronşit için, işaret ve semptomlar şunları içerebilir:
– Öksürük
– Berrak, beyaz, sarımsı-gri veya yeşil renkli olabilen mukus (balgam).
– Yorgunluk
– Nefes darlığı
– Hafif ateş ve titreme
– Göğüs rahatsızlığı

Akut bronşitiniz varsa, hafif bir baş ağrısı veya vücut ağrıları gibi soğuk algınlığı belirtilerine sahip olabilirsiniz. Bu belirtiler genellikle yaklaşık bir hafta içinde iyileşirken, birkaç hafta boyunca devam eden bir baş ağrısı ve öksürüğünüz olabilir.

Kronik bronşit, en az iki ay süren ve en az iki yıl boyunca tekrarlayan nöbetlerle kendini göstren bir öksürük olarak tanımlanır. Kronik bronşitiniz varsa, öksürük veya diğer semptomlarınızın kötüleştiği zamanlara sahip olabilirsiniz. O zamanlarda, kronik bronşite ek olarak akut enfeksiyon da olabilir.



Uyarılar !

-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin. (Tedavi için tıklayın.)

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.



 Bronşit İçin Bitkisel Kürler

Aşağıdaki kürlerden istediğiniz bir tanesini uygulayabilirsiniz.

1-Sarı Kantaron Kürü:
-Tedavinizde mümkünse ev yapımı olan sarı kantaron yağlarını tercih edin. Bu yağı köylü pazarlarından ya da internetteki güvenilir pazarlama sitelerinden temin edebilirsiniz. 
Aktardan alacağınız sarı kantaron yağının güvenilir markalı olmasına ve son kullanma tarihinin geçmemiş olmamasına dikkat edin.

-Sarı kantaronu kullanmadan önce yukarıdaki "Uyarılar" bölümünü mutlaka okuyun.

-Sarı kantaron hem antibakteriyel (bakteri öldürücü) hem antiviral (virüs öldürücü) hem de antienflamatuardır. (iltihabi reaksiyonu önleyici) 

Tedavi için günde 3 kez (sabah-akşam) aç karnına birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 250 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır.

-Tedavi süresince reçeteli ilaçlar özellikle de antibiyotik, penisilin gibi ilaçlar kesinlikle kullanılmaz.

-Sabırlı olun ve tedavinizi iyileşene kadar 2 hafta kadar devam ettirin.

2-Süt - Gül Hatmi Çiçeği Kürü: (İbrahim Saraçoğlu'dan alıntıdır.)
-Kronik öksürük veya kış aylarında üst solunum yolları enfeksiyonlarına bağlı inatçı öksürüklerde ideal bir yardımcıdır. 

Kaynamış bir bardak sıcak sütün içerisine bir tutam (4-5 gram) hatmiden (Gül hatmi çiçeği) ilave edilir ve karıştırılır. 

5-6 dakika bekledikten sonra yudum yudum içilir. 

Sabah kahvaltısından ve akşam yemeğinden yarımşar saat önce içilir. 

-6 yaşını doldurmuş çocuklar için de bu kür uygulanabilir. 

 Sarı Kantaron Yağı Neden Ev Yapımı Olmalı?

Ev yapımı olanlar 3-4 ayda olurken ve belli bir mayalanma sürecinden geçerken fabrikasyon olanlar kısa sürede üretilmektedirler.  Doğal olarak fabrikasyon olanlar belki yeni başlamış bir hastalığı tedavi ederken, kronikleşmiş olan aynı hastalığı tedavi edemeyebilirler.


Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın