MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

EGZAMANIN BİTKİSEL TEDAVİSİ

- Ağustos 27, 2019
snpsr
egzama

Egzama hastalığı hem sağlığımızı hem de sosyal hayatımızı olumsuz yönde etkileyen önemli bir hastalıktır. Çoğunlukla kalıtsal olduğu düşünülmektedir. Egzama stres, hava kirliliği ve polen gibi çevresel faktörler tarafından da tetiklenebilir.

Egzamanın Belirtileri
Egzamanın belirtileri kısa süreli (akut) veya kronik olabilir.
-Belirtiler egzamalı hastanın yaşına göre değişebilir.
-Deride kızarıklık, pullanma, kaşıntı, yanma hissi ve sulu kabarcıklar meydana gelir. 
-Bazı hastalarda yukarıdaki belirtiler olmadan da sadece kaşıntı ve yanma yakınmaları olabilir.
-Kronikleşmeden önceki dönemde kepeklenmeler ve kabuklanmalar görülürken kronik dönemde deri kuruyup kalınlaşır.
-Cilt rengi ve dokusunda değişiklikler olur. Cilt daha pürüzlü, koyu ve kalın hale gelir.
-Egzamalı cildi kaşımak kanamalara, iltihaplanmalara ve bunun sonucunda da ağrıya sebep olabilir. 
-Kaşıntı sonucu meydana gelen çatlaklardan giren mikroplar egzamanın daha hızlı yayılmasına ve bu bölgenin diğer hastalıklara açık hale gelmesine neden olabilir.
-Egzama bulaşıcı bir hastalık değildir. 


Uyarılar !

-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 
-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.
-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 
-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin. (Tedavi için tıklayın.)
-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.
-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.
-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.

 Yetişkinlerde Egzamanın Sarı Kantaronla Tedavisi

I. Sarı Kantaronun Egzamaya Etkisi:
-Egzamanın 11 çeşidi vardır. Maalesef ki sarı kantaron yağının bazı egzama türlerine hiç faydası olmuyor. 

-Sarı kantaron yağı bazı egzama türlerinde hastalığı geriletiyor ama tam bir iyileşme sağlamıyor. Ancak egzama, sarı kantaronla büyük ölçüde kontrol altında tutulabiliyor. 

-Sarı kantaron yağı az da olsa bazı hastalarda tam bir iyileşme sağlıyor. Bu yüzden denemeye değer. Zaten ilk on günde gerileme başladıysa egzamayı tedavi etmeye başlamış demektir. Eğer bu süre içinde herhangi bir iyileşme başlamadıysa tedaviyi devam ettirmenize gerek yoktur.

II. Sarı Kantaronla Egzamanın Tedavisi:
Tedavinizde mümkünse ev yapımı olan sarı kantaron yağlarını tercih edin.Sarı kantaronu plastik ya da metal bir kabın içine koymayın. Yağın etkisini azaltır. Cam ya da porselen kaba koyun. 

 Tedavi için günde 2 kez (sabah-akşam) aç karnına birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için ve günde iki kez yedirerek egzamalı bölgeye sürün. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 500 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır.

-Sabırlı olun ve tedavinizi iyileşene kadar 4 - 5 hafta devam ettirin.

 Sarı Kantaron Yağı Neden Ev Yapımı Olmalı?

Ev yapımı olanlar 3-4 ayda olurken ve belli bir mayalanma sürecinden geçerken fabrikasyon olanlar kısa sürede üretilmektedirler.  Doğal olarak fabrikasyon olanlar belki yeni başlamış bir hastalığı tedavi ederken, kronikleşmiş olan aynı hastalığı tedavi edemeyebilirler.

Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın