MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

GÜNEŞ YANIĞININ BİTKİSEL TEDAVİSİ

- Ağustos 26, 2019
snpsr

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle teni hassas olan kişilerin sıkça yaşadığı sorun olan güneş yanığı günlük hayatı olumsuz etkiliyor.Bronz bir görünüm elde etmek için güneşlenmekte güneş yanığına neden olabiliyor.

Güneş yanığının ilk belirtileri sıcaklık hissi, kızarıklık ve acıdır. Bu belirtiler güneşe maruz kaldıktan sonraki yaklaşık 24-36 saat içerisinde kötüleşme eğilimindedir. Güneşe maruz kaldıktan sonraki 6-48 saat boyunca ağrı en üst düzeyde hissedilmektedir. Cildin soyulması güneşe maruz kaldıktan 3-8 gün sonra görülür. 

Güneş yanığı ne kadar sürede iyileşir?
-Hafif güneş yanığının iyileşme süresi yaklaşık 3 gündür.
-Orta şiddette güneş yanığının iyileşme süresi yaklaşık 5 gündür ve ardından ciltte soyulma görülür.
-Şiddetli güneş yanığının iyileşmesi 1 haftadan fazla sürebilir ve kişinin tıbbi yardım alması muhtemeldir.




Uyarılar !


-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 

 GÜNEŞ YANIĞININ DOĞAL TEDAVİSİ

1-Sarı Kantaron Kürü: Güneş yanığının oluştuğu bölgeye yanığın şiddetine göre günde 2 ya da 3 kez sarı kantaron yağı ya da kremi sürülür. 

-Sürdüğünüz yer açıktaysa kesinlikle güneşe çıkmayın. Bu bölgenin kararmasına sebep olur. En iyisi akşam saatlerinden sonra sürmektir.

-Eğer sarı kantaron yağının etkisini daha da artırmak isterseniz bir miktar kekik yağı karıştırabilirsiniz. (1/10 oranında)


2- Aloe Vera Kürü: Aloe vera jeli yanığın acısını alan ve ciltteki yangıyı (yanma hissini) yatıştıran bileşenler bakımından oldukça zengindir. Bu bileşenler sadece cilt tahrişleriyle mücadele etmekle kalmaz, aynı zamanda güneş yanığı kaynaklı kızarıklığı ve rahatsızlığı da giderir. 

Aloe vera içerikli bir kremini güneş yanığının olduğu yere sürün. Bunu günde 3-4 kere uygulayın. Bu süre zarfında güneşlenmekten kaçının.









Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın