MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

YUMURTALIK KİSTİNİN SARI KANTARONLA TEDAVİSİ

- Ağustos 26, 2019
snpsr


Vücuttaki bütün dokularda kist oluşabilir ancak yumurtalık dışındaki organların kistleri daha çabuk belirti verebilir. Bunun nedeni diğer organlarda meydana gelen kistlerin organlarda fonksiyon bozukluğu yapmasıdır. Yumurtalık kistlerinde ise genelde böyle bir durum söz konusu değildir.

%80 -85 yumurtalık (over) kist iyi huyludur ve genellikle 20-44 yaş arası kadınlarda görülür. Eğer oluşum sebepleri hormonal düzensizlik ise kısırlığa neden olabilirler.

Yumurtalık Kistinin Nedenleri
Yumurtalık (over) kistlerinin en sık sebebi; hormonal düzensizliklerdir. Normalde her adet döneminde overler içinde yumurta hücresini taşıyan ve boyutları 3 cm'ye ulaşabilen folikül adı verilen kist oluşur. 

Sonra bu kist çatlar ve yumurta açığa çıkar. Yumurta sperm ile döllenirse gebelik oluşur. Eğer yumurta döllenmezse 14 gün sonra adet şeklinde atılır. Ancak kadında hormonal düzensizlik varsa yumurta taşıyan kistler çatlamaz ve büyümeye devam ederek folikül kistini oluşturur.

Yumurtalık Kistinin Belirtileri
-Yumurtalık kistleri çoğu kez bir şikayete neden olmaz çünkü yumurtalıkların diğer organlara teması zordur. Genellikle rutin kontroller esnasında tespit edilir. Ağrı nadir görülür. Nadir olarak kistler kendi etrafında dönerse (torsiyon) ya da patlarsa (rüptür) şiddetli ağrı oluşumu söz konusu olabilir.
-Adet düzensizliği,
-Karında şişkinlik ve ağrı,
-Sindirim sistemi bozuklukları,
-İdrar yolu şikayetleri.

Yumurtalık Kistinin Türleri
1. İnklüzyon kisti: Fonksiyonel olmayan bir kisttir. Çoğu mikroskobik boyuttadır. Hiçbir belirti vermez ve ultrasonda da fark edilemez. Bazı araştırmacılar bu ufak kistlerin uzun dönemde habis (kötü huylu) over (yumurtalık) kanserinin öncüsü olabileceğini savunmaktadır.

2. Follikül kisti: Gençlerde en sık rastlanan yumurtalık kist tipidir. Genelde bulgu vermezler, ancak adet gecikmesine neden olabilmektedir. Gelişen yumurta hücresinin çatlamaması ve büyümeye devam etmesi sonucu oluşur. Büyüklükleri genelde 2-3 santimetredir ve tedavi gerektirmez. Herhangi bir komplikasyon yaratmazlar. Bazı zamanlarda kistin küçülmesini için doğum kontrol hapları kullanılabilir.

3. Korpus luteum kisti: Her yumurtlamadan sonra yumurta hücresinin atıldığı doku farklılaşarak korpus luteum adı verilen dokuya dönüşür ve gebelik oluşursa progesteron plasentadan salınana kadar buradan üretilir. Bazen bu doku kist halini alır ve buna korpus luteum kisti adı verilir. Genelde 3-4 cm büyüklüğündedir. Hormon salgılaması yaptığı için adet gecikmesine yol açabilir. Herhangi bir komplikasyon gelişmezse tedavi gerektirmez. Kendiliğinden kaybolur.

4. Teka-lutein kisti: Aşırı hormon salgısına bağlı olarak, genellikle kısırlık tedavisi alanlarda, çift taraflı olarak (her iki yumurtalıkta da)görülür. Tedavide yatak istirahatı ve takip gerekir.

5. Gebelik luteoması: Gebelik esnasında görülen, bazen 20 cm kadar büyüyebilen kistik yapıdır. Gebelik sonunda geriler.





Uyarılar !


-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin. (Tedavi için tıklayın.)

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.

 Yumurtalık Kistinin Sarı Kantaronla Tedavisi

Güncellenmiş Bilgi: 12.08.2019
Sarı kantaronla ilgili bir çok çalışma ve deneme yapmış Savaş Kara adındaki emekli bir öğretmene, bu kürü denemesi için gönderdiği genç bir kızın yakınından gelen mesaj.




-Kilosu 65 kg altında olanlar için,  Tedavi için günde iki kez (sabah-akşam) aç karnına birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 500 mL (yarım litre) sarı kantaron yağı yeterli olacaktır.

-Kilosu 65 kg üstünde olanlar için, Tedavi için günde iki kez (sabah-akşam) aç karnına birer yemek kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 1 Litre sarı kantaron yağı yeterli olacaktır.

-Sabırlı olun ve tedavinizi iyileşene kadar 4-5 hafta devam ettirin.


 Sarı Kantaron Yağı Neden Ev Yapımı Olmalı?

Ev yapımı olanlar 3-4 ayda olurken ve belli bir mayalanma sürecinden geçerken fabrikasyon olanlar kısa sürede üretilmektedirler.  Doğal olarak fabrikasyon olanlar belki yeni başlamış bir hastalığı tedavi ederken, kronikleşmiş olan aynı hastalığı tedavi edemeyebilirler.



Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın