MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONUNUN SARI KANTARONLA TEDAVİSİ

- Ağustos 27, 2019
snpsr

İdrar yolu enfeksiyonu hayatın herhangi bir döneminde herkesin başına gelebilir ve idrar torbası, rahim, böbrek veya idrar yolu gibi üriner organlarından herhangi birini etkiler. Yenidoğan döneminde (ilk 1 ay) erkek çocuklarda, daha sonraki dönemlerde ise kız çocuklarda daha sık görülmektedir. Kız çocuklarda idrar yolunun daha kısa ve anüse yakın olması bağırsak bakterilerinin idrar yollarına bulaşmasına zemin hazırlar. Bakteriler, virüsler ve mantarlar idrar yolu enfeksiyonuna yol açabilirler.

İdrar Yolu Enfeksiyonunun Nedenleri 
-Bakteriler: Genellikle sindirim sisteminde mevcut olan bakterilere bağlı olarak gelişir. Şayet bu bakteriler idrarı dışarı atmaya sağlayan idrar yollarına kadar ulaşırsa enfeksiyon kaçınılmaz olabilir.

-Böbrek taşları: İdrar yollarında tıkanma meydana geldiği zaman idrar yolu enfeksiyonu açığa çıkabilir. İdrar yolu tıkanmasının en önemli nedenlerinden biri böbrek taşlarıdır. Oluşan böbrek taşları bakterilerin çoğalacağı bir alan oluşturmuş olabilir.

-Kabızlık: Düzenli aralıklar ile tuvalete çıkmak, idrarı tutmamak ve mesaneyi tam olarak boşaltmak idrar yolu enfeksiyonunu önlemek için önemli bir ayrıntıdır. İdrarın düzenli atılımı sağlanırsa idrar yolu daha temiz kalır. Kabızlık enfeksiyon için tetikleyici bir faktördür.

-Mesanenin tamamen boşalmaması: Şayet mesane tamamen boşaltılamıyorsa ve idrar mesanede çok fazla kalıyorsa bu sorun enfeksiyona yol açan bakterilerin artmasını sağlayabilir.

-Genital hijyen: Tuvalet temizliğine gerektiği kadar özen göstermemek enfeksiyon riskini arttırır. Aynı zamanda genital temizlik tuvalet dışında da çok önemlidir. Pamuklu çamaşır kullanmak, kullanılan pedin sık sık değiştirilmesi idrar yolu enfeksiyonunu önlemek adına yararlı olacaktır.

İdrar Yolu Enfeksiyonunun Belirtileri
Basit sistitteki (hafif enfeksiyondaki) belirtiler;
-İdrar yaparken yanma ve ağrı,
-Sık idrara gitme isteği,
-Karın alt bölgesinde ağrı,
-Bulanık ve kötü kokulu idrar,
-Bazen hiç yakınma olmayabilir.

Enfeksiyon böbreklere ulaşırsa;
-Ateş ve titreme,
-Bulantı ve kusma,
-Bel ve böğür boşluğunda ağrı,
-Halsizlik ve genel durum bozukluğu gibi yakınmalar da eklenir.

İdrar Yolu Enfeksiyonlarından Korunmak İçin Ne Yapmalı?
-Bol sıvı içmek ve düzenli idrar yapmak,
-Banyo, deniz, havuz sonrası idrar yapmak,
-Vagina ağzı temizliğini önden arkaya yapmak,
-Kadın hijyen spraylerinden kaçınmak,
-Banyo yerine duşu tercih etmek (kadınlar için),
-İdrarı 4-6 saatten fazla bekletmemek,
-Deniz ve havuz aktivitelerinin yoğun olduğu yaz günlerinde sık görülen idrar yolu enfeksiyonlarından korunma tedbirleri alınarak daha konforlu yaşam sağlanabilir.
-Beyin fonksiyonlarında yavaşlamaya neden olan hastalıklar. (demans, alzheimer, damarsal hastalıklar vb.)

Uyarılar !


-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin. (Tedavi için tıklayın.)

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.





İdrar Yolları Enfeksiyonunun Sarı Kantaronla Tedavisi

-Tedavinizde mümkünse ev yapımı olan sarı kantaron yağını tercih edin .

-Tedavi için günde iki kez (sabah-akşam) aç karnına birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 150 mL - 210 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır.

Ya da iki çay kaşığı sarı kantaronu 10 dakika demledikten sonra günde iki kere aç karnına için. Sonraki yarım saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 50 gram sarı kantaron otu yeterli olacaktır. (Çayın yapılışı aşağıda resimli olarak gösterilmiştir.)

-Sabırlı olun ve tedavinizi iyileşene kadar 2 - 3 hafta devam ettirin.



Sarı Kantaron Çayının Yapılışı

1- Çaydanlığa bir bardak su koyun.




2- Su kaynadıktan sonra ocağın altını söndürün.





3- İki çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaronu demliğe atın. 


 



4- Sarı kantaronu normal çay gibi yaklaşık 10 dakika kadar demleyin ve için.



 Sarı Kantaron Yağı Neden Ev Yapımı Olmalı?

Ev yapımı olanlar 3-4 ayda olurken ve belli bir mayalanma sürecinden geçerken fabrikasyon olanlar kısa sürede üretilmektedirler.  Doğal olarak fabrikasyon olanlar belki yeni başlamış bir hastalığı tedavi ederken, kronikleşmiş olan aynı hastalığı tedavi edemeyebilirler.



Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın