MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

VARİSİN SARI KANTARONLA TEDAVİSİ

- Ağustos 27, 2019
snpsr

Varis, toplardamarların duvarlarının zayıflamasına bağlı olarak bu duvarların kalıcı biçimde genişlemesidir. En sık bacaklarda görülür. Erişkinlerde yüzde 15 oranında bulunur. Kadınlarda erkeklere göre daha sık görülür.

Varisin Belirtileri
-Damarlar normalin dışında eğri büğrü şekil alabilir.
-Varisli damarlar mavi veya mor renktedir.
-Bacaklarda ağrı görülebilir.
-Bacaklar özellikle egzersiz sonrasında ve gece saatlerinde 
ağırlaşabilir.
-Varis görülen bölgelerde yaşanan küçük yaralanmalar normalden daha uzun süren kanamalara neden olabilir.
-Ayak bileğinin hemen üstündeki yağ dokusu sertleşebilir.
-Ayak bilekleri şişebilir.
-Aniden ayağa kalktığınızda bacaklarınıza kramp girebilir.
-Varis görülen hastaların çoğunda huzursuz bacak sendromu da görülmektedir.
-Ayak bileklerinde beyaz, yama şeklinde lekeler görülebilir.
-İlerlemiş vakalarda ayak bileği çevresinde açık yaralar oluşabilir.
-Yine ilerlemiş vakalarda varisli damarlar çok hafif bir darbe, hatta darbeye bağlı olmaksızın kanama başlayabilir.

Varisten Korunmak
Varis, hareketsiz yaşam tarzına sahip, bu şekilde uzun müddet ayakta duran ya da oturan kişilerde sık görüldüğü için mümkün olduğu kadar bu durumdan kaçınmak gerekir. Bacakların rahatlaması için ayaklar havaya kaldırılmalı ya da baldır kasları için bacakların oturarak da olsa hareket ettirilmeleri gerekir. Ayakların ve bacakların dinlenirken biraz yukarıda olması hem rahatlık sağlar hem de koruyucudur. Bunun için yatağın ayak tarafı yükseltilebilir.

Düzenli egzersiz, spor yapmak birçok hastalığı önlemede etkili olduğu gibi, varis oluşumunun da engellenmesi için oldukça etkilidir. Her gün bir saat yürümek çok faydalıdır. Bu şekilde kilo almanın da önüne geçilebilir. Unutmamak gerekir ki şişmanlık da varise neden olur.

Yüzme, soğuk su ile bacakların ovulması faydalıdır. Fakat sıcak su varisin oluşumunu ve ilerlemesini kolaylaştırır. Bu yüzden sıcak sulardan kaçınmak gerekir. Ayrıca çok dar kotlar zararlıdır. Kasların hareketini engelleyebilir.



 Kılcal Damar Varislerinin Sarı Kantaronla Tedavisi

-Bu tedavi başlangıç ve orta seviye varis rahatsızlıkları için uygundur. Tedaviniz sırasında mümkünse ev yapımı sarı kantaron yağı kullanın. Tedaviniz için 500-750 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır.

-Günde 3 kez varisli bölgeye sarı kantaron yağını yedirerek sürün. Sarı kantaronu plastik ya da metal bir kabın içine koymayın. Yağın etkisini azaltabilir. Cam ya da porselen kap kullanın .   

Aynı zamanda tedavinin içten de desteklenmesi için sarı kantaronu içebilirsiniz.
-Kilosu 65 kg altında olanlar için: Tedavi için günde iki kez (sabah-akşam) aç karnına birer çay kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. 

-Kilosu 65 kg üstünde olanlar için: Tedavi için günde iki kez (sabah-akşam) aç karnına birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. 

-Tedavinizi iyileşene kadar 4-5 hafta devam ettirin.

Uyarılar !

-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 
-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.
-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 
-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin. (Tedavi için tıklayın.)
-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.
-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.
-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.

 Sarı Kantaron Yağı Neden Ev Yapımı Olmalı?

Ev yapımı olanlar 3-4 ayda olurken ve belli bir mayalanma sürecinden geçerken fabrikasyon olanlar kısa sürede üretilmektedirler.  Doğal olarak fabrikasyon olanlar belki yeni başlamış bir hastalığı tedavi ederken, kronikleşmiş olan aynı hastalığı tedavi edemeyebilirler.


Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın