MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

MİDE AĞRISININ BİTKİSEL TEDAVİSİ

- Ağustos 01, 2019
snpsr


Tanıştığım bir yaşlıyla şifalı bitkiler hakkında konuşuyorduk. Bana gençken bir türlü geçmeyen bir mide ağrısı olduğunu ve hangi ilacı kullandıysa bir türlü mide ağrısından kurtulamadığını söylemişti. Bir gün kendisinden yaşça büyük bir tanıdığının oğul otu bitkisini çay gibi demleyip içmesini ve 1 ay boyunca bunu devam ettirmesini tavsiye ettiğini söylemiş. Gerçekten de söylendiği gibi oğul otunu kullandığında şifa bulduğunu ve geçen 30 yıllık sürede de bir daha midesinin bu şekilde ağrımadığını söyledi.

Bu konuşmadan sonra internetten bu şifalı bitkiyi araştırdım. Oğul otunun aslında melissa ya da melisa adıyla bilinen oldukça şifalı bir bitki olduğunu ve mide ağrılarının tedavisinde etkili olduğunu öğrendim. Her türlü -sebepli ya da sebepsiz- mide ağrıları olanlar, hiç bir yan etkisi olmayan bu bitkiyi gönül rahatlığıyla kullanabilirler.




Uyarılar !


-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 

Mide Ağrısının Melisa (Oğul Otu) ile Tedavisi

-Bir tatlı kaşığı kurutulmuş melisayı ya da 5-6 tane taze melisa yaprağını 10 dakika demledikten sonra günde iki ya da üç kez aç karnına için. Sonraki yarım saat boyunca bir şey yemeyin. 

-Sabırlı olun ve tedavinizi iyileşene kadar 2 ya da 4 hafta kadar devam ettirin. (4 hafta olmasının sebebi, kronikleşmiş mide ağrıları içindir.)




Melisa Çayının Yapılışı

1- Çaydanlığa bir bardak su koyun.

2- Su kaynadıktan sonra ocağın altını söndürün.



3- Bir tatlı kaşığı kuru melisayı  demliğe atın.

 

4- Melisayı normal çay gibi yaklaşık 10 dakika kadar demleyin ve için.


Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın