MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

ROMATOİD ARTRİTİN BİTKİSEL TEDAVİSİ

- Ağustos 26, 2019
snpsr


Romatoid Artrit Neden Olur?
Bağışıklık sistemi yani savunma sistemi düzgün çalıştığında vücut savunması bakteri, virüs ve diğer yabancı hücrelere karşı savaşır. Romatoid artritte bağışıklık sistemi düzgün çalışmaz ve vücut kendi eklemleri ve diğer organlarına saldırır. Romatoid artritde iltihap hücrelere (beyaz kan hücreleri yani akyuvarlar) kandan eklem dokularına doğru hareket eder ve eklemlere saldırırlar. Eklem sıvısı artar ve eklemde şişlik meydana gelir. Eklem dokusundaki iltihap hücreleri eklemi etkileyip hasara neden olur.

Romatoid Artrit Belirtileri Neledir?
Romatoid artrit belirtileri insandan insana değişir. RA'lı her insanda eklem iltihabı genellikle kalıcıdır. Bazı insanlarda hastalık alevlenme nöbetleri ile seyredip ılımlı ve daha yavaş seyirli olabilir. Fakat genellikle hastalık tedavi edilmezse sürekli aktiftir. Eğer başarılı bir şekilde tedavi edilmezse hastalık gün geçtikçe ilerler ve kalıcı sakatlık yaratabilir.

Romatoid artrit hastası iseniz eklemlerinizde sıcaklık, şişlik, hassasiyet, ağrı ve hareket kısıtlılığı yani eklem iltihabı yaşayacaksınız. Bu eklem iltihabı (artrit) belirtileri eklem zarlarının (sinovyum) iltihabından kaynaklanır. Bağışıklık sisteminin eklem zarına giren iltihap hücreleri iltihabı devam ettirir ve doku hasarına sebep olur. Eğer bu iltihap devam ederse veya tedavi edilmezse kıkırdak, kemik, tendon ve eklem bağlarında kalıcı hasara sebep olur. Bu çoğunlukla eklemde sakatlığa neden olur.

Romatoid artrit alevlenmelerinde kendinizi hasta ve kötü hissetmenize neden olabilir. İştahsızlık, halsizlik, yorgunluk, kilo kaybı ve ateşe neden olabilir. Kansızlık (anemi) gelişebilir. Romatoid artritli hastaların yaklaşık 1/5'inde deri altında romatoid nodül denilen küçük, ağrısız şişlikler, yumrular oluşabilir. Bunlar sıklıkla dirseklerde, dizlerde yani daha çok basınca maruz kalan düz kemik bölgelerinde oluşur. Bunlar çoğunlukla dirsek etrafında oluşurlar fakat vücudun herhangi başka yerinde ve hatta iç organlarda bulunabilirler.

Bazen Romatoid artritli hastalarda akciğer ve kalpte iltihap gelişebilir. Gözyaşı ve tükürük bezlerinin iltihabına bağlı göz kuruluğu ve ağız kuruluğu da ortaya çıkabilir.

Nadiren deri, sinirler ve diğer organlarda iltihaba yol açan damar duvarı iltihabı (romatoid vaskülit) gelişebilir.

Kaynak: https://www.medicalpark.com.tr/romatoid-artrit-nedir-teshisi-ve-tedavisi-nelerdir/hg-132



Uyarılar !


-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin. (Tedavi için tıklayın.)

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.

 Yetişkinlerde Romatoid Artritin Sarı Kantaronla Tedavisi

-Romatoid Artritin tedavisinde sarı kantaron yağı oldukça etkilidir. Uzunca bir süre bu yağı yapıp ihtiyacı olan hastalara ücretsiz gönderen bir emekli öğretmen (Savaş Kara) sarı kantaron yağının Romatoid Artrit hastalığının tedavisinde etkili olduğunu ve deneyen hastaların sağlıklarına kavuştuklarını bir şekilde yazıyor. (Kullanan sayısı sınırlı.)

-Tedaviniz için mümkünse aktardan ya da internetten ev yapımı sarı kantaron yağı alın. Tedaviniz için 300-350 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır.

-Çok fazla kronikleşmemiş ve şekil bozukluğuna uğramamış Romatoid Artritin tedavisi için her gün aç karnına sabah ve akşam birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için ve artritli bölgeye her gün 3-4 kez sürün. Tedaviyi iyileşene kadar devam ettirin. (3-4 hafta kadar)


 Yetişkinlerde Romatoid Artritin Sığır Kuyruğu Otuyla Tedavisi

Romatoid artritin (İltihaplı romatizmanın) tedavisinde sığır kuyruğu otu bazı yörelerde kullanılan başka bir alternatif tedavi şeklidir. Sığır kuyruğu otu çayının yapılışı aşağıdaki gibidir.




 Sarı Kantaron Çayının Yapılışı

1- Çaydanlığa bir bardak su koyun.

2- Su kaynadıktan sonra ocağın altını söndürün.



3- Kilonuza uygun olarak yarım ya da bir yemek kaşığı sığır kuyruğu otunu demliğe koyun.

 

4- Sığır kuyruğu otunu normal çay gibi 5-6 dakika kadar demleyin. Bu çayı hastalığınızın şiddetine bağlı olarak günde 2-4 kere içebilirsiniz.



 Sarı Kantaron Yağı Neden Ev Yapımı Olmalı?

Ev yapımı olanlar 3-4 ayda olurken ve belli bir mayalanma sürecinden geçerken fabrikasyon olanlar kısa sürede üretilmektedirler. Doğal olarak fabrikasyon olanlar belki yeni başlamış bir hastalığı tedavi ederken, kronikleşmiş olan aynı hastalığı tedavi edemeyebilirler.



Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın