MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

SİVİLCENİN BİTKİSEL TEDAVİSİ

- Ağustos 28, 2019
snpsr
sivilce


Sivilceler derinin yağ oranının yüksek olduğu alanlarda ortaya çıkmaktadır. Bu bakımdan sivilce oluşumu ile yağlı cildin birebir bağlantısı vardır diyebiliriz. Zira sivilceli kişilerde yağ dokusu arttığından bir süre sonra yağ kanalları tıkanır, orada mikrobik oluşumlar baş gösterir ve mikroplar yağları parçalayarak sivilceye dönüştürüp görünür hale getirir.

Tüm toplumlarda görülme sıklığı % 80 civarında olan sivilceler genellikle 12-18 yaş arasındaki ergenlerde yoğunlukla görülür. Çünkü ergenlik döneminde deri altındaki yağ dokuları gelişir, artar, dolayısıyla da ciltte iltihaplı, kızarık şişlikler meydana gelir.

Sivilcelerin yağlı, kirli, gözenekleri tıkalı ciltlerde daha çok oluştuğu biliniyor. Bu bakımdan cildin yağlanma durumuna göre en az günde iki kez düzenli olarak temizlenmesi, akşamları yatmadan önce tonikle silinmesi gerekiyor.Cildinde sivilce olan kişiler normal temizleyiciler yerine sivilceli ciltler için dermatologlar tarafından öneriler sabun ve temizleyicileri kullanmalılar.

Stresli, depresif kişilerin cildinde sivilce oluşma durumunun daha yaygın olduğu biliniyor. Zira kişi stres altındayken vücudunda salgılanan hormonlar yağ kanallarının yağ üretme işlevini tetikler. Yağ üretimi artınca da kaçınılmaz olarak sivilceler oluşur.

Sivilceleri sıkarak dıştaki görüntüden bir süreliğine kurtulmak mümkün. Ancak uzun vadede sıkılan sivilceler derinin altındaki diğer dokulara da bulaşıyor, yayılıyor ve o sivilcenin yanlarında başka sivilce oluşmasına sebep oluyor. Bununla birlikte sıkılan sivilcenin parmakta, tırnaklarda bıraktığı bakteri ve mikrolar vücudun başka bir alanına bulaşıyor. Bu bakımdan sivilceyi sıkmadan, giderici kürler, maskeler uygulayarak tamamen kurtulmaya çalışmak en doğru yol olacaktır.

Sivilce oluşumunun vücuttaki yağ dokusunun artışıyla bağlantılı olduğunu uzmanlar söylemekte. İşte bu bakımdan modern yaşamın alışılmış beslenme stili olan; yağlı, tuzlu, şekerli hazır gıdalarla beslenmenin de vücuttaki yağlanmayı, dolayısıyla sivilceyi artırdığını biliyoruz. Bu sebeple sağlıklı ve doğal beslenerek, hazır gıdalardan uzak durarak sivilceyi önlemek mümkündür.

https://www.sabah.com.tr/yasam/2017/11/28/sivilce-nasil-gecer-neden-sivilce-olur-sivilce-nasil-temizlenmeli






Sivilcenin Sarı Kantaronla Tedavisi

-Sivilceli bölgeye günde 2 ya da 3 kez sarı kantaron yağı sürülür. 

-Eğer sarı kantaron yağının etkisini daha da artırmak isterseniz bir miktar kekik ya da çay ağacı yağı ekebilirsiniz . (1/10 oranında)

-Sarı kantaronu plastik ya da metal bir kabın içine koymayın. Yağın etkisini azaltır. Cam ya da porselen kap kullanın. 


Sivilce İçin Pratik Bilgiler

1.Diş macunu: 
Sivilcenin üzerine jel ve beyazlatıcı olmayan diş macunu sürün. Sabaha kadar sivilceniz kurumuş olacak. Diş macunu sivilcenin suyunu alır ve yağını içine çeker. Bu yöntem çok işe yarar. Hassas ciltlerde tahrişe sebep olabilir.


2.Buz
 İltihabı azaltmak ve kızarıklığı hafifletmek için temiz pamuklu bezin içine bir kaç tane buz küpü koyun sivilce kızarıklıklarının olduğu bölgeye uygulayın.
Bunu yaparken sivilcenin üzerinin çok bastırmayın yoksa patlatıp, enfeksiyonun etrafa yayılmasına neden olursunuz.


3.Limon suyu ve Tarçın Maskesi 
Limon suyu ve tarçın, sivilceden kurtulmak için kullanılabilecek güçlü antibakteriyel maddelerdir. Tarçın, sağlıklı bir cilt tabakası ortaya çıkarmak için hafif bir aşındırıcı olarak da çalışır.

Malzemeler
•  2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
•  1 çorba kaşığı toz tarçın

Yapılışı
Toz tarçını ve limon suyunu karıştırıp sivilceleriniz üzerine uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Daha sonra bu bölgeye nemlendirici uygulayın. Bu kürü haftada 2-3 kez tekrarlayın.


4.Limon Suyu ve Karbonat Maskesi 
Karbonat ve limonun gazlı kombinasyonu cildi temizlerken gözenekleri açar ve aynı zamanda iltihabı yok edici bir etki eder. Limon cildin yağlanmasını engeller ve tıkanmış gözeneklerdeki bakteri temizler.

Malzemeler
• 1 çorba kaşığı limon
• 1 çorba kaşığı karbonat

Yapılışı
Karbonat ve limon suyunu karıştıp sivilceleriniz üzerine uygulayın. Cildiniz üzerinde 10 dakikadan fazla bekletmeyin. Hafifçe masaj yaparak soğuk su ile durulayın. 3 hafta boyunca haftada 1-2 kez uygulayın.


5. Limon Suyu ve Yoğurt Maskesi
Karbonat ve limonun gazlı kombinasyonu cildi temizlerken gözenekleri açar ve aynı zamanda anti-inflamatuar bir etki eder. Limon cildin yağlanmasını engeller ve tıkanmış gözeneklerdeki bakteri temizler.

Malzemeler
• 1 çorba kaşığı limon
• 1 çorba kaşığı karbonat

Yapılışı
Karbonat ve limon suyunu karıştıp sivilceleriniz üzerine uygulayın. Cildiniz üzerinde 10 dakikadan fazla bekletmeyin. Hafifçe masaj yaparak soğuk su ile durulayın. 3 hafta boyunca haftada 1-2 kez uygulayın.


6. Aspirin Maskesi
Aspirin, iltihap giderici ve anti bakteriyel özellikleri ile ergenlik dönemi sivilcelerinden ciltteki ölü hücrelerin yok edilmesine kadar bir çok soruna çözüm olur.

Malzemeler
• 1 adet limon• 5 adet aspirin
• Yarım tatlı kaşığı karbonat

Yapılışı
Aspirinlerinizi iyice ezin, toz haline getirin. Aspirinin iyice toz haline gelmesi çok önemli çünkü iri taneler cildin derinine etki edemezler. Üzerine karbonatı, limonun suyunu ekleyin ve iyice karıştırın. Elde etmiş olduğunuz maskeyi cildinize sürün 10 dakika sonra iyice yıkayın.


Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın