MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI

AYAK ÜŞÜMESİ İÇİN BİTKİSEL KÜR

- Ağustos 26, 2019
snpsr

ayak üşümesi

Bazı insanlarda yaz aylarında bile ayak üşümesi problemi görülebilmektedir. Sıcak havalarda bile ayak üşümesi yaşayan insanların doğal olarak akıllarında soru işaretleri bulunmaktadır.

Böyle bir durum içerisinde bulunuyorsanız ayak üşümenizin nedeninin altında başka faktörlerde yatıyor olabilir. Ayaklarınızı denediğiniz tüm yöntemlere rağmen ısıtamıyorsanız, vücudunuzda hormonal aktivite problemleri, kan dolaşım sorunları ya da yeteri kadar kan üretememe gibi rahatsızlıklar yaşıyor olabilirsiniz.

Ayak Üşümesinin Nedenleri Nelerdir?
-Kan Basıncındaki Bozukluk
Kalpten pompalanan kanın miktarı, basıncı ve dolaşım hızı ayak üşümesi sebeplerinde ilk sırayı çekmektedir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda ayakların kendilerini ısıtabilecek kadar kana sahip olmadığı anlaşılmaktadır. Vücudunuz ayaklarınıza yeteri kadar kan pompalamadığında ayak üşümesine neden olur.

-Pasif  Yaşam Tarzı
Aktivite yapmadan geçirdiğiniz bir yaşam tarzınız varsa, örnek olarak masa başı bir işte çalışıyorsanız, gününüzü hareket etmeden bitiriyorsanız ayak üşümesi problemi meydana gelebilir. Aktif bir hayat biçimi yaşamanız, hareketli olmanız ayak üşümesini önleyecektir.

-Triod Bezi Rahatsızlığı
Troid bezi görevlerini tam olarak yerine getirmediği zamanlarda metabolizmada yavaşlamalar gerçekleşir ve buna bağlı olarak kan basıncında da düşüşler görülür. Yeteri kadar kan pompalanmayan ayaklar bir süre sora üşüme problemi ile karşılaşmaktadır. Pasif troid bezinin diğer belirtileri arasında saçlarda dökülme, ciltte kuruluk, ani kilo artışı ve bitkinlik gibi durumlarda görülmektedir.

-Reyno Rahatsızlığı
Troid bezi pasifliği nedeniyle görülen ayak üşümesinin tedavisine başladınız ancak hala ayaklarda üşüme görülüyorsa reyno hastalığı bu duruma sebep olabilir. Reyno hastalığında soğuk hava ile karşılaşan kan damarlarında strese bağlı sıkışma ve kasılmalar meydana gelerek kan akışında problemler ortaya çıkmaktadır. Böyle bir durum ayak üşümesine sebep olur.

-(B12) Vitamini Eksikliği
Vücudunuzda belli başlı faktörlere bağlı kan üretimi yeteri miktarda gerçekleşmiyorsa bu durum kansızlık olarak adlandırılmaktadır. Yeteri kadar kırmızı kan hücresi üretmeyen vücudun, hücrelere taşınan oksijen miktarında azalmalar görüleceğinden yorgunluk, nefeste darlık, başta dönme, ciltte solukluk ve başta ağrı gibi problemler de ortaya çıkacaktır. Bu duruma bağlı ayaklara yeteri kadar kan taşınamayacağından ayak üşümesinin gerçekleşmesi kaçınılmaz olacaktır.

Kış aylarında ve diğer zamanlarda ayaklarında ısınma problemi yaşayanlar için sarı kantaron yağı birebirdir. Ancak  bu bir tedavi değildir. Sorunun kaynağını öğrenmek ve tedavi olmak için mutlaka doktora muayene olmalısınız.




Uyarılar !


-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez. 

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız. 

 Ayak Üşümesinin Sarı Kantaronla Tedavisi

1. Ayak tabanlarına ve topuklara sarı kantaron yağı sürülürse ayaklardaki üşüme hissini ortada kaldırır. 

2. Eğer sarı kantaron yağının etkisini daha da artırmak isterseniz bir miktar kekik yağı karıştırabilirsiniz. (1/10 oranında)

Sarı kantaronu plastik ya da metal bir kabın içine koymayın. Yağın etkisini azaltabilir. Cam ya da porselen kaba koyun.




Sponsor Reklam spnsr

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın